Мед Атлант

На Прикарпатті інспектори склали 18 актів на перевізників

18 актів на перевізників склали інспектори відділу державного нагляду Укртрансбезпеки в Івано-Франківській області від початку тижня. Перевіряють водіїв в межах другого етапу загальнонаціонального тижня безпеки дорожнього руху, який триває з 13 по 19 листопада.

Про це Суспільному розповів начальник відділу державного нагляду в області Іван Гарасимко.

З його слів, на дорогах Івано-Франківщини працюють три екіпажі із шести інспекторів Укртрансбезпеки. Вони перевіряють, чи є у водіїв, які здійснюють пасажирські та вантажні перевезення, необхідні документи для надання таких послуг.

Начальник відділу державного нагляду в області Іван Гарасимко про тиждень безпеки дорожнього руху

Старший державний інспектор відділу державного нагляду та контролю в області Сергій Іванюк каже, що 16 листопада на одного з водіїв склали акт за відсутність техоглядів на автомобіль і на напівпричіп.

“Відповідний акт направлять у Київську область, де на підприємця чи на підприємство буде очікувати штраф, сума якого складатиме 17 тис. грн. Підприємці намагаються дивитися за дотриманням документації”, — розказує Сергій Іванюк.

Цього ж водія за відсутність обов’язкового технічного контролю оштрафували також поліцейські, говорить інспектор відділу безпеки дорожнього руху, старший лейтенант поліції Михайло Дирчак. Від початку тижня екіпаж поліції, який працює разом з працівниками Укртрансбезпеки, склав шосту таку постанову.

Інспектори Укртрансбезпеки склали 18 актів на перевізників на Івано-Франківщині

“Сума штрафу складає 340 грн. Якщо водій повторно протягом року здійснює таке ж правопорушення, то тоді працівники поліції уповноважені складати адміністративний протокол про вилучення водійського посвідчення і скеровують протокол до суду, який може позбавити водія права керування від трьох до шести місяців”, — пояснює Михайло Дирчак.

Прокоментувати ці порушення водій не захотів.

Інспектори Укртрансбезпеки також перевіряють, чи дотримуються водії режиму праці та відпочинку, та консультують їх щодо порушень, розповідає інспектор державного контролю та нагляду Євген Білошицький.

“Під час проведення перевірки виявлене порушення. Один з транспортних засобів, наприклад, не внесли в єдиний державний реєстр “Шлях”. Ми склали акт, який направимо до Укртрансбезпеки в Івано-Франківській області, де приблизно за два тижні проходитиме розгляд. Буде викликатися представник підприємства, який пояснюватиме, чому так сталося. І ухвалюватиметься рішення стосовно перевізника”, — каже Євген Білошицький.

На Івано-Франківщині працюють три екіпажі Укртрансбезпеки

Начальник відділу державного нагляду Укртрансбезпеки в області Іван Гарасимко розповів, що перший етап тижня безпеки руху відбувався влітку. Тоді перевірили 381 транспортний засіб.

“Виявили 50 порушень, якщо не помиляюся, склали 13 актів щодо пасажирських перевезень. За час другого тижня безпеки дорожнього руху на сьогодні склали 18 актів. З них — вісім щодо пасажирських перевезень”, — говорить Іван Гарасимко.

З його слів, наприкінці листопада стартує наступний етап перевірок “Перевізник зима — 2024”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...