Мед Атлант

Калуська ЦРЛ отримає новий комп’ютерний томограф

Калуська центральна районна лікарня отримає новий комп’ютерний томограф.

Про це повідомив міський голова Калуша Андрій Найда.
Тривалий час однією із проблем медичного закладу була несправність комп’ютерного томографа, воно й не дивно, адже він був старим. На його ремонт потрібно було спрямувати більше 8 млн грн, разом із тим не було гарантії, що навіть після ремонту від функціонуватиме належним чином. Тож виділяти такі кошти було недоцільно. Натомість було прийнято рішення напрацювати відповідні механізми, щоб у закладі з’явився новий комп’ютерний томограф, – зазначив мер Калуша.
Апарат вже прямує з Америки. У медзакладі активно облаштовується приміщення, де власне й буде розміщений новий компютерний томограф General Electric (64 зрізовий).
Вимоги для його встановлення – величезні. Зокрема, необхідно дотримуватися всіх норм рентген захисту, мають бути витримані норми площі, а також повинна бути забезпечена доставка джерела безперебійного живлення. Власне в підвалі закладу це джерело вже розміщене, а саме приміщення повністю відповідає всім вимогам, доопрацьовуються ще деякі деталі. Тож всі ми в очікуванні поставки нового КТ!, – йдеться у повідомленні.
Принагідно оглянули й відділення реанімації, яке на сьогодні перебуває у незадовільному стані та потребує ремонту. Тож на пленарному засіданні КМР ухвалять рішення про виділення коштів на проведення ремонтних робіт, які будуть здійснюватися також спільно з співфінансуванням донорів.
А ще оглянули котельню. Тут встановлений тепловий лічильник, за допомогою якого фіксується чіткий облік теплопостачання на лікарню. Варто зауважити, що у самому приміщенні ЦРЛ – тепло. Загалом ми завжди готові старатися для покращення стану Калуської центральної районної лікарні. Адже це місце порятунку, місце надії для наших мешканців, – додав Андрій Найда.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...