Мед Атлант

Іванофранківець здобув гран-прі на Всеукраїнському конкурсі мистецтв

Викладач та концертмейстер кафедри естрадно-вокального мистецтва Університету Короля Данила Василь Семкович здобув гран-прі на Всеукраїнському конкурсі мистецтв «Подаруй світло».

Подія була організована та проведена ГО «Динаміка успіху», яка спрямовує свою діяльність на підтримку та розвиток талановитих митців. Мета проєкту – привернення уваги до важливості мистецтва у сучасному суспільстві.
Учасниками в номінації «Художнє читання» стало 32 осіб, переважно жителі центральних та південно-східних областей України. Учасники виступали як з літературними поетичними формами, так і з авторськими поезіями.
На конкурсі Василь Семкович декламував баладу «Дума про козака Голоту», отримав високу оцінку журі та заслужено завоював гран-прі конкурсу.

«Я вибрав баладу «Про козака Голоту» тому, що, на мій погляд, в самій декламації мені вдалося подати її більш театральніше, з певними характеристиками персонажів. Для цього, відповідно, опрацював художню літературу, насамперед книгу Зінаїди Тулуб «Людолови». Це монументальна праця, яка охоплює ту ситуацію, яка склалася в Україні кінця XVI та початку XVII ст. А також перечитав трилогію Андрія Чайковського «Сагайдачний», історичну розвідку Адріана Кащенка «Оповідання про славне військо запорозьке низове» для змалювання персонажів думи і зображення їх колориту. Радію з цієї перемоги, сподіваюся надалі залучати студентські таланти до театральних декламацій народних і літературних поезій», – каже Василь Семкович.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...