Мед Атлант

Зеленський вручив сертифікати на квартири матері “Да Вінчі” та Роману Гломбі з Прикарпаття. ФОТО

До Дня Збройних Сил Глава держави Володимир Зеленський вручив перші сертифікати на квартири. Так, серед присутніх вручили сертифікати матері “Да Вінчі” та прикарпатцю, який знищив три ворожих штурмовики Су-25.

Вручили сертифікат матері лейтенанта Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, який із 2014 року брав активну участь у боях біля Савур-Могили, Пісків, Білокам’янки, Мар’їнки, Авдіївки, Зайцевого, Щастя й загинув 7 березня 2023 року в бою поблизу Бахмута, зазнавши несумісних із життям поранень.
Отримав сертифікат на житло також уродженець Прикарпаття Роман Гломба — стрілець-зенітник Національної гвардії, який із неймовірною влучністю за допомогою ПЗРК «Ігла» знищив три ворожих штурмовики Су-25.
Загалом перші сертифікати на квартири отримали 12 Героїв України та дев’ять родин полеглих кавалерів ордена «Золота Зірка». За ініціативою Президента житло від держави нададуть усім українським воїнам рядового та офіцерського складу, яким з початку повномасштабної російської війни просвоєно звання Героя України. З 24 лютого 2022 року було вручено 360 таких нагород, з них 210 — посмертно.
«Держава подбає про кожного з тих, хто з нами, і про родини всіх тих, хто віддав своє життя за країну. Це те найменше, що ми можемо зробити для всіх, хто героїчно захищав і захищає Батьківщину», – зазначив Володимир Зеленський.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...