Мед Атлант

«Укрзалізниця» масово переправлятиме через українсько-польський кордон поїзди з фурами

«Укрзалізниця» запустила тестовий контрейлерний поїзд, навантажений 23 українськими фурами, які були заблоковані перед в’їздом в Україну через страйк польських перевізників.

Про це сказав заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, цитує «Інтерфакс-Україна».Напередодні у соцмережах поширилося відео, як залізницею рухаються навантажені на контрейлерні платформи українські фури.Ткачов підтвердив, що у такий спосіб українські експортери намагаються розв’язати проблему з перетином українсько-польського кордону, що блокується польськими перевізниками.

«Зараз у нас стоїть навантажений поїзд на переході з [пунктом пропуску] Грубешів. У нас уже є завантажені 23 вагони контрейлерні з фурами», — сказав він.

За його інформацією, наразі українська та польська сторони узгоджують технічні питання. У польської митниці є питання щодо габаритів вантажів, а також щодо наявності в баках фур палива.

«Найближчим часом ці питання ми намагатимемося вирішити, щоб його пропустили. Щойно цей тестовий поїзд пройде і все буде добре, ми запустимо це в масовому порядку», — сказав Ткачов.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...