Мед Атлант

У Франківську відбувся чемпіонат зі змішаних бойових мистецтв памʼяті загиблого нацгвардійця Дмитра Лашти

Чемпіонат зі змішаних бойових мистецтв памʼяті загиблого нацгвардійця Дмитра Лашти провели 16 грудня в Івано-Франківську.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

Співорганізатор змагань Назар Бедрій каже: до того, як піти воювати, Дмитро займався цим видом спорту. Такий захід планують зробити традиційним.

За словами Назарія Бедрія, позмагатися між собою приїхали 170 спортсменів із Закарпатської, Тернопільської, Житомирської, Рівненської, Львівської та Івано-Франківської областей.

“Категорія — від шести років і до дорослих. Найбільше в нас учасників 10-11 років. Турнір буде проходити у двох розділах: ММА і Striking MMA. Striking MMA — це більш ударна частина ММА, тобто в них обмежена боротьба”, — каже Назар Бедрій.

Чемпіонат зі змішаних бойових мистецтв

Прикарпатець Матвій Угринчук на цих змаганнях здобув свою першу перемогу зі змішаних бойових мистецтв. Хлопець розповідає: цим видом спорту займається рік.

“Для мене — це великий успіх. Я б хотів ще так змагатися і досягати своєї мети: перемогти, бути на чемпіонаті світу”, — говорить Матвій.

Матвій Угринчук

Хресна мама хлопця Ірина Кульчицька, яка приїхала його підтримати, каже, що радіє такому результату похресника.

“Перші змагання ми мали для досвіду, а зараз — другі, й він у першому раунді виграв. Матвій далі братиме участь. Я сподіваюся, що в нього все вийде. Я дуже захоплена похресником, пишаюся ним”, — говорить Ірина Кульчицька.

Тренер команди із Закарпаття Михайло Годинець розповідає: серед його спортсменів, які приїхали на змагання до Івано-Франківська, є учасники чемпіонату світу зі змішаних бойових мистецтв.

“Саме тут перевіряється їхня стійкість до стресу на змаганнях. Вони випробовують свої сили, наскільки вони виросли за період тренувань. Від нас приїхали 60 спортсменів”, — говорить Михайло Годинець.

Нацгвардієць Дмитро Лашта

Дмитро Лашта був командиром 1 гірсько-патрульного взводу 50 полку Нацгвардії України, розповів Суспільному заступник командира однієї з військових частин НГУ Максим Собчук. За його словами, Дмитро підписав контракт з Нацгвардією у 2021 році. Загинув на Луганщині 27 липня 2023 року. Посмертно воїн отримав звання капітана.

Нацгвардієць Віталій Сверида каже: Дмитро Лашта був його командиром та часто згадував свою спортивну кар’єру зі змішаних бойових мистецтв.

“Він горів своєю роботою, службою. Було видно, що Дмитрові це подобається, він хоче зробити якнайкраще для особового складу, для своїх людей. Насамперед він поводив себе людяно”, — розповідає Віталій Сверида.

Дмитро був ввічливим, пригадує проректорка Університету Короля Данила, де навчався боєць, Іванна Бабецька.

“Він запам’ятався мені таким вольовим, хоробрим. Дмитро завжди був усміхненим”, — каже Іванна Бабецька.

Батьки Дмитра Лашти

Батьки Дмитра Лашти, які були на відкритті чемпіонату, повідомили, що сьогодні охрестили його новонароджену доньку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...