Мед Атлант

В Івано-Франківську проводять благодійний ярмарок “Подаруй дитині дитсадок”

У фортечній галереї “Бастіон” в Івано-Франківську представники центру розвитку дітей “Янголи поруч” проводять благодійний ярмарок “Подаруй дитині дитсадок”. На заході продають вироби ручної роботи. Більшість із них виготовили відвідувачі центру. Також на ярмарку проводять майстер-класи для дітей.

Про це Суспільному розповіла директорка центру та співзасновниця благодійного фонду Ореста Возняк.

З її слів, на ярмарку збирають гроші, щоб діти пільгових категорій віком від двох до шести років могли безкоштовно відвідувати дитсадок, що розпочав свою роботу при центрі. Для них у закладі передбачили 60% місць.

“Часто — це діти переселенців, діти, яким важко адаптуватися у великій компанії, які мають проблеми з мовленням. Такий дитсадок дуже важливий для дітей пільгових категорій саме тому, що молоді мами хочуть працювати. Але діти зараз часто мають чи гіперактивність, чи якісь психологічні травми через війну і погано адаптуються у великих групах державних дитсадків. Вони можуть прийти до нас і в невеликих групах через особистісний контакт з психологом, логопедом, вихователями увійти в дитячий колектив”, — говорить Ореста Возняк.

Благодійний ярмарок "Подаруй дитині дитсадок"

Директорка центру каже: за гроші, які зберуть на ярмарку, зокрема дообладнають заклад.

“На випадок, якщо будуть відключення світла, нам потрібне обладнання. Також потрібен ще холодильник, постільна білизна для діток, рушники, ліжечка. Поки що діти відвідують дитсадок пів дня, але в майбутньому ми плануємо, щоб були хоча б дві групи: одна група до обіду, друга — після обіду”, — говорить Ореста Возняк.

Ольга Кудлик

Адміністраторка центру розвитку дітей “Янголи поруч” Ольга Кудлик продає на ярмарку вироби з кераміки, які на гуртку виготовили відвідувачі закладу.

“За допомогою творчості, арттерапії наші дітки втілюють в життя свої мрії, показують свої бажання, навіть страхи. Бо більшість малечі, яка це виготовляла, тікала від війни. Ці вироби з кераміки ліпили діти різного віку. Ми намагаємося своїми арттерапевтичними заняттями допомогти їм подолати це все”, — каже Ольга Кудлик.

Наталія Філіппська

Засновниця швейної майстерні Наталія Філіппська на ярмарок принесла іграшки з текстилю. Вона каже: у майстерні також шиють і адаптивний одяг для військових, тож частину вторгованих на заході грошей планують залучити й для виготовлення одежі.

“Зібрали святковий текстиль, щоб було актуально до свят. Це є різдвяні чобітки, сніговички, різдвяні олені, дракони, бо рік дракона передує, гномики. Ще в нас є патріотичний гусак у новорічному капелюшку”, — розповідає

За словами директорки центру розвитку дітей Орести Возняк, благодійний ярмарок триватиме до 17:30.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...