Мед Атлант

Рідкісні операції на серці без розрізу грудини в ЦМКЛ

В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні кардіохірург Тарас Гудзенко здійснює мініінвазивні оперативні втручання без розрізу грудини. Зараз основним завданням для лікаря є збільшення кількості таких мініінвазивних оперативних втручань.

«Це порятунок серця з максимальним результатом та мінімальним дискомфортом для пацієнта, повна працездатність якого наступає приблизно через тиждень після проведення операції», – говорить кардіохіохірург.

Свій лікарський шлях Тарас Гудзенко розпочав у 2009 році. Великий вплив у здобутті наукового та практичного досвіду на нього справив покійний польський професор Мар’ян Зембала, який в свій час створював умови для професійного розвитку українських лікарів.

Основні види операцій на серці, які щодня здійснює Тарас Гудзенко:
протезування, реконструктивна хірургія клапанів серця, коронарне шунтування, операції на висхідному відділі аорти.

Зараз Тарас Гудзенко активно співпрацює з київським професором Олександром Романюком, спільно з яким проводить унікальні кардіохірургічні операції. Нещодавно вдесяте лікарі успішно здійснили операцію Росса, при якій уражений аортальний клапан замінили на власний клапан легеневої артерії пацієнта (аутографт).

«Операція Росса є альтернативою протезування, її ефективність доведена. Пацієнти повертаються до нормального способу життя без обмежень і приймання ліків», – говорить Тарас Гудзенко.

Лікарі також здійснили операцію щодо закриття відкритої артеріальної протоки у дорослого.

«Зазвичай таку ваду оперують у ранньому дитячому віці, нашому пацієнту 18 років. Проведення операції дозволить запобігти розвитку легеневої гіпертензії у пацієнта», – говорить Гудзенко.

Немає межі досконалості і найгіршим для лікаря є консерватизм, тому важливим є постійне навчання і розвиток, вважає кардіохірург. Нещодавно Тарас Гудзенко брав участь у конференції з трансплантології, також доповідав на всеукраїнському зʼїзді асоціації серцево-судинних хірургів України про мініінвазивні операції в ЦМКЛ.

Тарас Гудзенко приймає і в консультативній поліклініці. Для запису телефонуйте у наш контакт-центр:
+380951031030
+380670999111

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...