Мед Атлант

Традиції та гармонія: різдвяні заходи у Івано-Франківську

Щороку у часі різдвяно-новорічних свят Івано-Франківськ стає місцем, де відбувається чимало заходів, які об’єднують громаду та підкреслюють важливість культурних традицій.

Директорка департаменту культури, Надія Загурська, повідомила про заходи, які відбуватимуться у місті у найближчі святкові дні.

Загальноміське віче на честь Степана Бандери (1 січня)

Франківці мають можливість відзначити 115 річницю від дня народження видатної постаті – лідера Організації Українських Націоналістів, Степана Бандери. Це важливе свято відзначатиметься загальноміським вічем біля пам’ятника на Європейській площі та тематичними заходами у культурних закладах міста.

Освячення йорданської води (6 січня)

На Вічевому майдані відбудеться освячення води до свята Богоявлення Господнього. Крім того, гостей чекає мистецька програма, в якій візьмуть участь творчі колективи міста.

Розколяда та вертепні дійства (7 січня)

Завершальний акорд різдвяних свят відзначиться на Вічевому майдані. На розколяді звучатиме унікальна вокально-хорова музика від колективів Івано-Франківської МТГ. В цей день також покажуть найкращі вертепні дійства та вистави про Меланкування.

Різдвяно-новорічні заходи в Івано-Франківську – це не просто святкування, але й спадщина, яка передається з покоління в покоління, утримуючи дух та ідентичність міста.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...