Мед Атлант

Штраф і позбавлення прав на 19 років: покарання для прикарпатця, який вчинив ДТП у нетверезому стані

10 січня вп’яте притягнули до адміністративної відповідальності жителя села Шевченкове Калуського району.

Чоловік, який був позбавлений прав керування, в стані алкогольного сп’яніння вчинив ДТП. За це він отримав в штраф 51000 грн і 19 років та 11 місяців позбавлення права керування транспортним засобом, – про це йдеться у постанові Долинського районного суду.

62-річний житель села Шевченкове Калуського району, 18 грудня 2023 о 16:45 год, керуючи транспортним засобом Fiat Scudo, не вибрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням та виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв зіткнення з транспортним засобом Ford Fusion, який рухався в зустрічному напрямку, внаслідок дорожньо-транспортної пригоди автомобілі отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками.

“При цьому горе-водія вже двічі позбавляли права керування транспортним засобом, проте він продовжував їздити, будучи позбавлений цього права. У судовому засіданні правопорушник вину у вчиненні адміністративних правопорушень, у вчиненому розкаявся, просив суворо не карати. Додатково пояснив, що раніше він неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. Зазначив, що всі обставини викладені в протоколах відповідають дійсності, він їх не оспорю”, – йдеться у повідомленні.

Суд визнав водія винним у вчиненні правопорушень та призначив йому стягнення в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з-поміж вчинених – 51 000,00 гривень штрафу та 10 років позбавлення права керування транспортними засобами, а оскільки правопорушник не відбув попереднє стягнення, суд приєднав невідбуту частину 9 років 11 місяців позбавлення права керування транспортними засобами, остаточно визначивши йому це додаткове стягнення – 19 років 11 місяців, 16 днів.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...