Мед Атлант

Ветеранський бізнес: як УБД виграв грант та продовжує розвиватись у Франківську

Міні-будиночки для діток, так звані вігвами, іграшки та різноманітні текстильні вироби для малечі, – усе це виробляють в Івано-Франківську. У межах підприємницького дня очільник Франківської громади Руслан Марцінків відвідав цех із виробництва дитячих товарів. Підприємство «Жужик» релоковане до нашої ТГ з Миколаєва. Саме там, до початку повномасштабного вторгнення, активно розвивався малий бізнес родини Степнових. Спочатку тканинні прикраси для волосся пані Ганна відшивала у квартирі, а далі жінка вирішила робити такі іграшки, які найбільше подобається маленькій донечці.

«Все починалося з бантиків, я робила такі заколочки, косинки. Дитині на День народження пошила вігвам, і з того все почалося. Я зрозуміла, що це подобається, наша дитина була в захваті від такого будинка, і потім ми почали виготовляти все. Спочатку вдома це все було, на квартирі, а потім вже я наполягла, щоби ми винайняли цех і переїхали», – розповідає власниця релокованого підприємства «Жужик» Ганна Степнова.
Із квартирного виробництва бізнес Степнових переріс у великий цех, де вже працювали закрійник та швеї. Однак з початком повномасштабного вторгнення родина вирішила переїхати з Миколаєва у більш безпечне місто – Івано-Франківськ. Згодом, налагодивши виробництво тут, чоловік Ганни, колишній військовий Михайло Степнов подався на грант для учасників бойових дій і отримав від держави 250 тисяч гривень на розширення виробництва.
«Моя дружина наполягала на тому, щоби я звернув увагу на гранти для учасників бойових дій. Вона мені довго нагадувала, змушувала. І врешті-решт, я знайшов час, прочитав умови для отримання гранту. Виявилось, що це не так складно, там взагалі немає нічого складного, позаяк мені допомогли розібратися фахівці центру зайнятості. І отримали грант 250 тисяч. За ці кошти ми отримали нові швейні машинки, таким чином ми змогли значно розширити наше виробництво», – власник релокованого підприємства «Жужик» Михайло Степнов.
Наразі над вігвамами, текстильними іграшками, дитячим одягом чаклують 4 швеї та закрійник. У команду «Жужика» подружжя підприємців шукають ще одну закрійницю. У майбутньому виробництво хочуть розширити, також додати кілька видів текстильної продукції. Наразі підприємство працює у звичному режимі і в безпечному місті. Адже свого часу «Жужику» два тижні довелось працювати в окупації.
«Загалом сьогодні є 79 релокованих підприємств в місті Івано-Франківську, тобто люди переїхали, заснували свою підприємницьку діяльність, і дуже добре, що Івано-Франківськ став тим містом, де люди можуть займатися улюбленою справою, яку починали у своїх містах. Є певні проблеми, труднощі з працівниками, є проблеми сьогодні з виходом на об’єми, хочеться допомогти такому підприємству. Закликаю підтримувати, закликаю іти працювати і збільшувати кількість виробництва», – резюмував, відвідавши виробництво, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.
Свою продукцію за приємними цінами релоковане підприємство пропонує у мережі Інтернет. «Жужик» має свою сторінку в Інстаграм, також придбати можна на платформі «Розетка».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...