Мед Атлант

Водійка «Тесли», яка скоїла смертельний наїзд у Коломиї, відбулась умовним терміном

Водійка «Тесли», яка скоїла смертельний наїзд у Коломиї, відбулась умовним терміном.

Обвинувачена – уродженка села Раківчика Коломийського району Глаголюк Вікторія Василівна. За даними Youcontrol, вона є співзасновницею ТОВ «Еко Вугілля Карпат» (їй належить частка 15%), яке займається лісозаготівлею та переробкою деревини, а також оформлена як ФОП, пише Галичина. 

24 лютого 2023 близько 20:50 обвинувачена, керуючи автомобілем марки «TESLA MODEL 3», рухалася проспектом Михайла Грушевського в м. Коломиї та повернула до магазину, щоб припаркуватись.

«Обвинувачена проявила неуважність, під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху не врахувала дорожню обстановку, стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, під час паркування не застосувала гальмування, щоб зупинити автомобіль, унаслідок чого виїхала на тротуар, де вчинила наїзд на пішоходів чоловіка та жінку. Надалі автомобіль сходами з’їхав вниз до входу в магазин, та ударом до дверей і стіни будівлі повторно травмував пішоходів», – йдеться у вироку суду.

Водійка порушила ряд пунктів Правил дорожнього руху України.

У результаті порушення вказаних Правил дорожнього руху трапилася дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої жінка від отриманих травм померла на місці події, а чоловік отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, які викликали тривалий розлад здоров’я і не є небезпечні для життя в момент спричинення.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена визнала себе винуватою у вчиненні інкримінованого їй злочину в повному обсязі, погодилася зі всіма кваліфікуючими ознаками кримінального правопорушення за обставин, викладеними у обвинувальному акті. Зазначила, що того вечора, керуючи своїм автомобілем по проспекту Грушевського в м. Коломиї вирішила повернути до магазину і, паркуючись після виконаного повороту, замість повної зупинки натиснула на педаль газу і автомобіль наїхав на пішоходів, які в цю мить проходили перед ним. Надалі покотився сходами вниз і притиснув їх до приміщення магазину. Після було викликано швидку, поліцію та МНС.

Просить суворо не карати та врахувати її щире каяття, відшкодування збитків потерпілим. Також просить не позбавляти її права керування транспортними засобами, оскільки транспортний засіб необхідний їй у здійсненні підприємницької діяльності.

Адвокатка потерпілих в судовому засідання пояснила, що потерпілі не мають до обвинуваченої будь-яких матеріальних та моральних претензій, завдана кримінальним правопорушенням шкода відшкодована в повному обсязі. Щодо міри покарання не наполягають на позбавленні волі обвинуваченої, однак, просять застосувати до неї додаткове покарання позбавлення права керування транспортними засобами.

Суд визнав обвинувачену винуватою за ч. 2 ст. 286 КК України та призначив покарання – три роки позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. На підставі ст. 75 КК України, звільнив її від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком – один рік.

Речовий доказ автомобіль марки «Tesla Model 3» після набрання вироком законної сили – повернуть обвинуваченій та скасують його арешт.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Вирок виніс суддя Володимир П’ятковський. У травні 2023 року Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд по суті справи за обвинуваченням судді Коломийського міськрайонного суду Володимира П’ятковського в одержанні 1200 доларів неправомірної вигоди. Під час досудового слідства встановлено, що суддя за пособництва адвоката одержав від громадянина 1200 доларів неправомірної вигоди за непритягнення до відповідальності за адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...