Мед Атлант

У НАТО закликали цивільних на Заході бути готовими до можливої війни з росією

Голова Військового комітету НАТО Роб Бауер заявив, що росія розглядається Північноатлантичним альянсом як одна з головних загроз. А у разі війни до протистояння будуть залучені не лише військові — суспільство має розуміти це.

Про це він заявив на брифінгу 18 січня, передає Громадське.

Бауер зазначив, що у стратегії НАТО описали дві загрози — росія та терористичні групи. У НАТО є розроблені та погоджені у Вільнюсі плани щодо протистояння загрозам, серед яких є рф.

«Той факт, що маємо бути готові до атаки з боку росії, не новина сама по собі. Ми оборонний Альянс, маємо бути готові і ми є готові. Але ми удосконалюємося, щоб бути готовим з більшою кількістю людей, з кращими можливостями у деяких районах», — сказав Бауер.

Він наголосив, що суспільство має зрозуміти: війна та боротьба — це не тільки про військових.

«Нації мають зрозуміти, що коли йдеться про війну, як в Україні, це загальносуспільний захід. Десятиліттями у нас була ця ідея: у нас є професійні військові, вони розв’яжуть безпекові проблеми — в Афганістані, в Іраку. Чинних військових не вистачить, потрібно буде більше людей, щоб утримувати військових. Потрібна оборонна індустрія, щоб мати достатньо снарядів, виробляти нове обладнання. Все це — частина обговорення цього загальносуспільного заходу», — сказав Бауер.

Він заявив, що більше людей має розуміти, що більш готовими треба бути за всіма сферами.

«Це і гроші, і військові, має бути система, щоб залучати більше людей, якщо дійде до війни. Подобається нам це чи ні. Мобілізація, резервісти — я не кажу, що має бути та чи інша система. Але ми маємо думати про це. Треба мати можливість переключитися на індустріальний рівень виробництва зброї та снарядів достатньо швидко, щоб мати змогу продовжувати боротьбу, коли ви її ведете. Ми, НАТО, не прагнемо війни. Але маємо бути до неї готові. Це наша робота», — сказав він.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...