Мед Атлант

В Івано-Франківську відбудеться прем’єра вистави “Наполеон і Корсиканка”

У Франківському драмтеатрі прем’єра комедії “Наполеон і Корсиканка”. Режисер вистави талановитий Сергій Павлюк із Херсонщини. За словами генерального директора та художнього керівника Франківського драмтеатру Ростислава Держипільського, це вистава, яка має на меті принести глядачам радість та позитивні емоції в непростий час.

“Ми пропонуємо вам чудову, добру комедію. Я вірю і знаю, що такою буде вистава ‘Наполеон і Корсиканка’. Ми вчергове кажемо, що театр може бути потужною терапією, яка необхідна нам всім. Нам дуже приємно, що в такий важкий час для країни та театру загалом, ми співпрацюємо з митцями з Херсону,” – зазначив Ростислав Держипільський.

Режисер Сергій Павлюк розповів про свої переживання під час роботи над виставою та зазначив, що саме у Франківському драмтеатрі він відчуває себе “як вдома”. Натхнення для комедії “Наполеон і Корсиканка” виникло спонтанно, а ідея була такою привабливою, що колектив вирішив взятися за її втілення.

“Ідея виникла спонтанно. В голові виникла ця п’єска і ми вирішили спробувати. Тож завтра у нас прем’єра і я дуже спокійний. В цьому театрі я отримую тепло, тут по-домашньому. Я отримав такий заряд за цей місяць, який не отримував за останні чотири роки,” – розповів Сергій Павлюк.

За словами режисера, комедія “Наполеон і Корсиканка” висвітлює тему любові та цінності кожної хвилини у важкі часи.

“Ми з Олею (хедожницею-постановщицею) пережили окупацію. І там нас рятувало те, що ми не хнюпились, а багато сміялися. Було страшно, але гумор допомагав нам триматися в тонусі. Саме про це вистава! Як би не було складно, як би тебе доля не скручувала вузлами, ти маєш знаходити сили і можливість посміхатися,” – додав він.

Виконавець ролі Наполеона, Павло Кільницький, поділився своїми враженнями від ролі та визнав, що спочатку він вагався, чи зможе відтворити образ великого полководця через свій зріст. Однак найважливіше для актора – це можливість працювати та розвивати своє мистецтво.

“Через свій зріст, я розумів, що не можу грати Наполеона. І тут 21 листопада, в мій день народження мені сказали, що я буду грати цю роль. Це вибило мене із колії. Дякую всім, що дали можливість попрацювати з цією роботою,” – розповів Павло Кільницький.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...