Мед Атлант

Марцінків відвіз 120 FPV-дронів захисникам на фронт

120 FPV-дронів, 4 мавіка та все необхідне, що просили захисники на нулі, повіз міський голова Руслан Марцінків. Цього разу на Запорізький та Донецький напрямки. Під час цієї поїздки Руслан Марцінків відвідав одразу кілька підрозділів: 102 бригаду ТрО, окремо 78-й батальйон, Івано-Франківський мотопіхотний батальйон та 128 бригаду ТрО, де служить Олег Тягнибок. До слова, поїздка припала на відзначення річниці створення 102 бригади ТрО.

«З нагоди створення 102 бригади, ми плануємо поїздку саме туди, щоби нагородити хлопців, подякувати їм за ту працю і привезти допомогу. Також плануємо у мотопіхотний батальйон заїхати, який формувався на базі Івано-Франківська та області. Це така своєрідна робота по допомозі. Є відзнаки, годинники для хлопців, згідно поданих звернень керівників. Тому дуже важливо, що від імені громади, я, як міський голова, вручаю ці подяки, медалі і просто кажу: «Велике дякую за захист!», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.
Захисники подякували за підтримку Руслану Марцінківу. Подарунок очільнику громади вручив особисто командир бригади Сергій Шуляк.
«Подяка від нашого колективу і на пам’ять, знайдете місце в кабінеті. Ми боронимо Запорізький край, але на рубежі Запорізького краю – місця походження Запорізького козацтва, Батьківщина Нестора Махна. Славетний край. На згадку вам від колективу 102 бригади картина з артефактами Запорізької Січі», – з такими словами вручив подарунок міському голові командир 102 бригади ТрО Сергій Шуляк.
Один FPV-дрон – це смерть окупанта та врятовані кілька життів українських воїнів, а тому таких дронів хлопцям необхідно багато. Мавіки добре ведуть розвідувальну діяльність, їх також хлопці часто просять. Забагато безпілотників не буває, а тому цього разу понад 100 літальних апаратів від мера Марцінківа для хлопців-захисників.
«Передали 124 літальні апарати. З них 120FPV-дронів, а також 3 Мавіка комбо, 1 мавік з тепловізором. Окрім цього інші речі та реманент, який необхідний для забезпечення своєї діяльності військовим частинам», –  прокоментував заступник директора – начальник Управління взаємодії зі Збройними Силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами Департаменту по взаємодії зі Збройними Силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами Івано-Франківської міської ради Олександр Петрів.
Усе, що повезли на передову, хлопці попередньо просили. Зазвичай у своїх зверненнях до міського голови захисники просять FPV-дрони, мавіки, будівельні матеріали або інструменти.
«Ніхто не залишає наших військових один на один з їхніми потребами. Ми прекрасно розуміємо, що зараз ті потреби, які вони озвучують потрібно їм вже і зараз. Тому за сприяння міського голови, благодійного фонду також за бюджетні кошти відповідно закупляється те чи інше обладнання чи матеріальні цінності», – розповів директор КП «Полігон-ТПВ» Євген Данилюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...