Мед Атлант

Інший Франко: у прокат виходить фільм з франківськими акторами

Кінокомпанія GANZA FILM та дистриб’ютор ADASTRA CINEMA готові представити нову біографічну драму під назвою “Інший Франко”. Фільм, присвячений синові видатного Івана Франка Петрові Франку, вийде в український прокат вже 8 лютого 2024 року. Одні із головних ролей у стрічці виконали акторки з Івано-Франківська Надія Левченко та Лілія Абрамʼюк.

Режисером цього біопіку є Ігор Висневський, для якого цей проект став повнометражним дебютом. Історія розгортається навколо Петра Франка, одного з засновників української авіації та «батька Пласту». Фільм розповідає про його життя, від становлення організації «Пласт» до роботи в авіації та наукових досягнень. Також висвітлюється трагічна доля Петра Франка, який був репресований радянською владою і загинув при загадкових обставинах.

Головні ролі блискуче виконали В’ячеслав Довженко, який зіграв Петра Франка, Надія Левченко, яка представила образ його дружини, а режисер і актор Ахтем Сеітаблаєв зіграв  колишнього друга Петра. Супроводжуючий саундтрек до фільму записала вокальна формація «Пікардійська Терція», а їх версія народної пісні «Розпрощався стрілець» вже отримала визнання критиків та глядачів.

Зйомки відбувалися як у павільйонах, так і на реальних історичних локаціях, зокрема у Львові, у Стрийському парку та меморіальному музеї «Дім Франка». Режисер і його команда звернулися до родини Петра Франка та працівників музею для консультацій, щоб максимально точно відтворити картину життя та діяльності великого українця.

Не пропустіть першу велику прем’єру українського кіно в 2024 році – “Інший Франко” вже з 8 лютого на екранах кінотеатрів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...