Мед Атлант

Паперова естетика: мистецтво та мода на конкурсі “Стильний папір” у Франківську

В Івано-Франківську відбувся обласний етап всеукраїнського конкурсу “Стильний папір”, що привернув увагу до мистецтва паперопластики та еко-моди.

На фінал конкурсу костюми з паперу, створені власноруч, представили 35 учасників із різних громад Прикарпаття. У роботах використані різноманітні техніки паперопластики, включаючи орігамі та витинанки. Тема цьогорічного конкурсу, “Дерево життя”.

“Головна мета конкурсу показати, як із звичайного паперу можна створити неймовірні костюми, – пояснює Христина Чеба, директор Івано-Франківського обласного державного центру наукового-технічної творчості учнівської молоді. – Ми бачимо великий потенціал у молодих творчих людей, і цей конкурс є чудовою можливістю для них продемонструвати свої здібності та отримати визнання”.

Організатори фестивалю акцентувати увагу на важливості еко-дружніх матеріалів у сучасному мистецтві та моді.

“Ми хочемо, щоб наші діти розвивалися, – зазначає Володимир Федорак, директор Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету. – Мистецтво паперопластики відкриває безмежні можливості для самовираження та творчого розвитку”.

Оцінюючи роботи учасників, судді наголошували на функціональності та естетиці кожного костюму.

“Паперопластика дозволяє дітям створювати незвичні образи, адже це формотворчий матеріал, – пояснює Ганна Макогін, доцент кафедри дизайну і теорії мистецтв. – Крім того, використання екологічних та доступних матеріалів стимулює творчість та виховує екологічну свідомість”.

Самі учасники також підкреслюють важливість цього виду мистецтва та його вплив на сучасну моду.

“Мода постійно змінюється, але індивідуальність завжди залишається актуальною, – зауважує Анастасія Гаврилюк, одна із учасниць конкурсу. – Мій костюм на тему “Дерево життя” відтворює символіку росту та єдності з природою, що надзвичайно актуально в сучасному світі”.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...