Мед Атлант

Олексій Гнатковський рекомендує: 5 фільмів, які має подивитися кожен

Олексія Гнатковського завдяки його яскравій грі на сцені добре знають поціновувачі Франківського драмтеатру. Широку популярність здобув після ролі Івана Довбуша у фільмі «Довбуш». Це була перша роль Гнатковського у кіно, хоч він і отримував пропозиції раніше.

На сцені та в кіно Олексій Гнатковський здатний зіграти як драматичні, так і комедійні ролі, і все завдяки справжній акторській майстерності.

У  коментарі МІСТУ Гнатковський ділиться своїми улюбленими фільмами, які, на його думку, варто переглянути кожному шанувальнику кіно:

“Сьома печатка” Інгмара Бергмана

“Це один з кращих фільмів всіх часів та народів. Я його дуже раджу. На мене він дуже вплинув. Останні дві хвилини, зняті в імпровізації, додають цій стрічці особливого шарму та реалізму”, – ділиться враженнями від фільму актор.

Фільм 1957 року шведського режисера Інгмара Бергмана у формі філософської притчі.

«Сьома печатка» розповідає про розчарованого лицаря на ім’я Антоній Блок, який щойно повернувся з хрестових походів. Після повернення додому його зустрічає Смерть, яка каже йому, що прийшов час померти. Антоній викликає Смерть на партію в шахи, сподіваючись продовжити своє життя і знайти відповіді на питання про сенс існування. Під час гри Антоній і група мандрівних артистів зустрічаються з різними персонажами, кожен з яких бореться з власною смертністю. Фільм досліджує теми віри, мінливості життя та боротьби за віднайдення надії у світі, що здається позбавленим сенсу.

Жандарм із Сан-Тропе

Франко-італійська кінокомедія за участю Луї де Фюнеса, перший з шести фільмів про жандарма.

Отримавши підвищення, до затишного курортного містечка Сен-Тропе приїжджає бравий жандарм Крюшо з красунею-дочкою Ніколь. Добрі, але недотеписті місцеві жандарми з радістю приймають Крюшо у своє коло. Але їхня радість швидко минає: не такий добряк, але ще дурніший Крюшо з завзяттям кидається на захист закону навіть тоді, коли закон його захисту не потребує. З приїздом у Сен-Тропі жандарма Крюшо «мирне» життя містечка закінчується: полювання на нудистів, пошуки вкраденої з музею безцінної картини, затримання банди небезпечних злочинців – безглуздому жандарму завжди знайдеться заняття. Та й за легковажною Ніколь потрібне око та око…

Гнатковський відзначає талант Луї де Фюнеса та рекомендує до перегляду всі його фільми.

“Життя прекрасне” Роберто Беніньї

“Те, як він таку складну, важливу і тяжку тему показав крізь призму добра і людяності заслуговує вашої уваги. Фільм, який змушує задуматися про глибокі теми життя та людської долі”, – каже Гнатковський.

Знаменитий італійський фільм Роберто Беніньї «Життя прекрасне» вже міцно увійшов до золотого фонду світового кінематографа. Роки Другої Світової війни. Батька і сина італійців єврейського походження забирають в концтабір, куди за ними добровільно слідує і мати. Хлопчик ще занадто малий, щоб розуміти, що відбувається, і тоді батько, оберігаючи дитину від страшної правди, розповідає йому, що все це лише велика і весела гра, призом в якій справжній танк. Щоб виграти, досить лише дуже добре сховатися і ні разу не попастися на очі наглядачам концтабору. Хлопчику дуже хочеться танк і він намагається ховатися якнайкраще, навіть не підозрюючи, що насправді головним призом в цій грі є його власне життя.

Пропала грамота

“Один із улюблених українських фільмів”, – зазначив франківський актор.

Український радянський художній фільм кінорежисера Бориса Івченка, почасти заснований на однойменному оповіданні Миколи Гоголя.

Козак Василь щойно повернувся додому в Диканьку після битви з бусурманами. Сімейний побут і щоденні клопоти навівають на нього сум, але несподівано на порозі дому з’являється двоє посланців з важливими завданням від самого гетьмана. Козака просять за будь-яку ціну доставити грамоту до цариці у Петербург. У непростій місії його супроводжує запорожець Андрій, з яким вони удвох протистоять витівками нечистої сили, бо на грамоту полює сам диявол.

“Довбуш”

«Як кращий фільм сучасності,» – каже Гнатковський.

Український історичний фільм, в основі сюжету якого — життя найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олекси Довбуша.

На початку 18 століття жителі Карпат потерпали від несправедливого панування польської шляхти. Брати Олекса (Сергій Стрельников) та Іван (Олексій Гнатковський) Довбуші стали одними з тих, хто не бажав миритися з несправедливістю. Однак різне розуміння того, якою має бути помста, робить братів ворогами. Серед жорстокості світу, лицемірства й жадібності шляхти та втрат близьких людей, Олекса намагається бути щасливим та вибороти щасливу долю своїм землякам.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...