Мед Атлант

“Не хабарники” і не “родичі генералів” – командир франківського ТЦК

Ернест Даниленко, який після поранень служить у роті охорони Івано-Франківського міського центру комплектування та соціальної підтримки поділився враженнями від служби.

Про історію військовослужбовця пише Івано-Франківський центр комплектування та соціальної підтримки.

Молодший сержант Ернест Даниленко служить в Збройних Силах України з 2019 року. Повномасштабне вторгнення зустрів в Станиці Луганській, де тоді на ротації перебував його підрозділ 79 окремої десантно-штурмової бригади. Перший бій з ворогом відбувся в місті Щастя Луганської області, а далі були Сєвєродонецьк, Лиман та Лисичанськ.
Після другого поранення, отриманого в червні 2022 року хлопець потрапив до госпіталю в Краматорську, звідки був переведений спочатку в Дніпро, а далі продовжив лікування в Івано-Франківську.
Попри юний вік за плечима у молодшого сержанта вже є значний бойовий досвід, тому буває відверто неприємно, коли в такому тиловому місті, як Івано-Франківськ, яке по-суті і не «нюхало пороху» війни доводиться відчувати негатив по відношення до військовослужбовців ТЦК та СП, які на даний час проходять службу в громаді.
У людей відчувається брак справжнього патріотизму і мотивації – каже Ернест. Потрібно вивчати історію України, щоб двічі не повторювати помилки і тоді, коли буде відчуватися злагодження та відчуття колективу і люди будуть добровільно йти до Збройних Сил України – все буде добре і ми переможемо. Це одна з сотень історій військовослужбовців ТЦК. Не «хабарники», не «ухилянти» і не «родичі генералів». Справжні герої, які отримали поранення, мають бойовий досвід і з об’єктивних причин не можуть продовжити подальшу службу на передовій. Проте продовжують служити Україні, – зазначають у центрі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...