Мед Атлант

Артроскопія – сучасний малоінвазивний метод лікування захворювання суглобів

Артроскопія – це сучасний метод діагностики та хірургічного лікування суглобів, який дозволяє оглянути суглоб з середини, діагностувати причину захворювання та вчасно провести лікування. Одна з переваг артроскопії – достовірність. Це найточніший метод діагностики захворювання або травми суглобів.

Про інші переваги артроскопії МІСТУ розповів ортопед-травматолог ЛДЦ «Мед-Атлант» Валентин Романюк.

Артроскопія – сучасний метод оперативного лікування, головною перевагою якого у порівнянні з класичною хірургією є малоінвазивність, тобто відсутність великих розрізів в області суглобів. Для проведення операції досить кілька невеликих проколів, через які вводять сам артроскоп, а також хірургічні інструменти. На просторах інтернету є багато відео про те, як проводиться артроскопія, що дає можливість пацієнту ближче познайомитися з цією процедурою. Вартість артроскопії варіюється в залежності від області пошкодження (колінний, плечовий, гомілковостопний, ліктьовий, кульшовий суглоб) і його складності. В цілому залежить від кількості і видів необхідних медикаментів, а також імплантатів.

«Артроскопія – найбільш ефективний метод лікування травматичних пошкоджень колінного суглоба, які включають пошкодження менісків, хрящів, зв’язок, сухожиль тощо.  В клініці «Мед-Атлант» ми проводимо весь спектр артроскопічних втручань на колінному суглобі. – розповідає ортопед-травматолог ЛДЦ «Мед-Атлант» Валентин Романюк. – Найпростіше артроскопічне втручання на колінному суглобі проводиться з двох  доступів (порталів). Це розрізи до 4-5 мм в передньому відділі суглоба. Один з них застосовується для введення камери, другий – виконує функцію введення інструментів в порожнину суглоба. При більш обʼємних втручання є додаткові доступи, наприклад місце забору трансплантата при реконструкції передньої хрестоподібної звʼязки, проте втручання залишається малоінвазивним та з задовільним косметичним ефектом. Втручання проводиться з анестезіологічним супроводом. Обсяг та тип анестезії визначається індивідуально. Пацієнт зазвичай перебуває у клініці від 1 до 3 діб.»

Як зрозуміти чи є покази до даного оперативного втручання
Покази до оперативного втручання встановлюються тільки лікарем. Вони базуються на основі анамнестичних даних, клінічного огляду та додаткових методів обстеження. З додаткових методів обстеження «золотим стандартом»  вважається МРТ. Проте, не варто маючи симптоми одразу йти на МРТ дослідження, а вже з результатом записуватись на консультацію.

«Дуже часто пацієнти самостійно призначають дороговартісне дослідження не маючи до нього показів. – каже ортопед-травматолог Валентин Романюк. – Також, при самостійному записі, наші пацієнти потрапляють на МРТ недостатньої потужності, що при плануванні оперативного втручання викликає складності та вимагає проведення повторного дослідження. Тому при наявності симптомів, скарг рекомендую первинно звернутись на консультацію до травматолога-ортопеда, який проведе огляд та скерує на необхідні дослідження.»

Після проведеного оперативного втручання в ЛДЦ «Мед-Атлант» контролюють стан пацієнта, супроводжують його в період реабілітації та виконують весь спектр необхідних внутрішньосуглобових інʼєкцій.

Контакти лікувально-діагностичного центру «Мед-Атлант»:
+38 (095) 00 38 452
+38 (095) 00 38 453
+38 (097) 41 13 133
м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 48 (корпус 1),
м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 23 (корпус 2).

Соцмережі:

https://med-atlant.if.ua/

https://www.facebook.com/medatlantif

https://instagram.com/med_atlant.if?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://instagram.com/medatlant.beauty?igshid=MzRlODBiNWFlZA==


Реклама

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...