Мед Атлант

Історія воїна, який після двох поранень на фронті став командиром взводу одного РТЦК області

Старший лейтенант Володимир Д. на даний час служить командиром взводу охорони одного з РТЦК Івано-Франківщини. З перших днів повномасштабного вторгнення чоловік добровольцем записався до лав ДФТГ обласного центру Прикарпаття, після чого прийняв рішення мобілізуватися.

Потрапив командиром взводу до складу 33 Окремої Механізованої Бригади і після двомісячної підготовки та бойового злагодження вже був на передовій у Запорізькому напрямку, де його підрозділ безпосередньо брав участь у штурмових діях. В червні та жовтні 2023 року отримав два важких осколкових поранення та лікувався в госпіталях Запоріжжя, Дніпра, Коломиї та Івано-Франківська.
Після повернення до цивільного життя Володимир відчув на собі той розрив між фронтом та тим, що відбувається вдома. Він побачив, як багато людей продовжують своє повсякденне життя, не замислюючись про війну, яка триває.
Тут всі собі живуть спокійно, ні за що не переживають, а хтось інший за них віддувається від початку війни. Є надія, що новий закон про мобілізацію змінить систему, адже на фронті кожного дня зазнають поранень та гинуть люди, яких по-суті не має ким змінювати, – йдеться у повідомленні.
Не хочеться звичайно, щоб ворог знов наступав на столицю та інші українські міста, – каже військовий, але поки йде війна кожен громадянин має бути причетним, а не одні мають постійно сидіти в окопах, а інші вдома пити каву. Це навантаження має бути розподілено рівномірно, бо всі люди, всі громадяни України мають спільно боротися з окупантами.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...