Мед Атлант

В обласному перинатальному центрі відкрили кімнату ментального здоров’я для медиків

Сьогодні в КНП «Івано-Франківський обласний перинатальний центр Івано-Франківської обласної ради» відкрили кімнату ментального здоров`я та психоемоційного розвантаження.

«Вперше в нашій області відкриваємо кімнату психологічного перевантаження, покращення ментального здоров’я саме для медичних працівників. Цей проєкт був реалізований завдяки міжнародному донору ЮНІСЕФ за сприяння керівництва обласного перинатального центру. Кімната буде слугувати для покращення ментального здоров’я медичних працівників, які допомагають породіллям та новонародженим українцям. Переконана, що у кожній кластерній та надкластерній лікарнях повинні бути обладнані такі кімнати», – зазначила Людмила Сірко.
Посадовиця розповіла про ініціативу керівництва перинатального центру щодо участі у грантових програмах задля облаштування кімнати покращення ментального здоров’я та психологічного розвантаження. А задля цього тут проведені ремонтні роботи та закуплено відповідне тренінгове обладнання.
Людмила Сірко також відвідала центр раннього втручання, який працює на базі КНП «Івано-Франківський обласний перинатальний центр обласної ради», який почав свою роботу з 1 березня цього року. З малюками працюють фахівці, аби допомогти розвиватися, адаптуватися їм та їхнім батькам до життя в суспільстві. Зараз тут реабілітацію проходять 20 діток.
Спілкуючись із медиками обласного перинатального центру, йшлося й про необхідну роботу психологів, реабілітологів та педіатрів, а також, загалом і про роботу пренатальних відділень, досягнення ними європейського рівня обслуговування пацієнтів і задля цього залучається необхідне сучасне обладнання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...