Мед Атлант

У Франківську студенти відзначили Всеукраїнський день поезії

21 березня з нагоди Всеукраїнського дня поезії в межах “Творчих четвергів” у концертній залі інституту мистецтв Прикарпатського національного університету влаштували благодійну творчу зустріч з письменником Ярославом Ткачівським.

Сьогодні Ярослав Ткачівський – заступник голови Національної спілки письменників України, головний редактор Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал», лауреат багатьох обласних та  всеукраїнських премій, директор музею історії ПНУ імені В.Стефаника.
Студенти кафедри сценічного мистецтва і хореографії декламували вервичку творів автора.

Ліричні вірші письменника покладені на музику багатьма відомими композиторами і музикантами, його пісні та романси виконують народні та заслужені артисти України, інші відомі співаки, а деякі твори поета-пісняра — стали вже хітами. Так, пісня «Волошки», автором якої є Ярослав Ткачівський, стала весільною, а згодом  – народною піснею.
Творчість поета-пісняра викликала щире захоплення всіх, хто любить і шанує його талант.

А для підтримки Збройних сили України, у залі була скринька, куди можна було задонатити. Зібрані кошти передадуть прикарпатцеві Тарасову Панькову та його побратимам з 52-го стрілецького батальйону 63 бригади на придбання антидронової системи РЕБ.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...