Мед Атлант

Львівський суд заочно засудив уродженку Прикарпаття, яка працює окупаційною суддею

Галицький районний суд визнав винною у держзраді 43-річну уродженку міста Тлумач, що в Івано-Франківській області, у державній зраді й заочно призначив їй 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна.

Засуджена добровільно почала працювати з окупантами та стала суддею посади судді Ворошиловського міжрайонного суду Донецька. Наразі жінка продовжує мешкати у Донецьку.

Про це пише zaxid.net.

Згідно з матеріалами справи, обвинувачена з 2005 по 2010 рік працювала у Калинівському районному суді Донецька, а з 2010 по 2013 рік була працівницею територіального управління Державної судової адміністрації. Після окупації Донеччини, у 2015 році, вона добровільно погодилася стати суддею терористичної організації та склала присягу окупантам.

У вироку йдеться, що обвинувачена незаконно розглядала цивільні, кримінальні та господарські справи. Зокрема, вона провела псевдосудові засідання та у серпні 2022 року засудила на 10 років українку шпигунство.

Суддя визнав прикарпатку винною у державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ) та заочно призначив їй 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...