Мед Атлант

У супермаркеті Тернополя чоловік у військовій формі побив місцевого мешканця з інвалідністю

У супермаркеті Тернополя чоловік у військовій формі побив місцевого жителя – 42-річного Ореста Паньківа, який має інвалідність. За його словами, чоловік з товаришем представилися працівниками ТЦК. Подія сталася 14 квітня.

Про це розповіло “Суспільне“.

“Зайшовши до супермаркету, я побачив двох людей у військовій формі, які приставали до якогось чоловіка похилого віку. Я пішов далі і один з тих людей у військовій формі завернув до мене. Він вимагав, щоб я показав свої документи. Я попросив, щоб він мені показав свої документи. У відповідь на це він витягнув мобільний телефон і показав з телефону документи. Я прізвища не побачив, побачив якийсь документ з фотографією. Я йому сказав, що це ж не документ. Він почав сильно нервуватися. Чоловік був у трохи нетверезому стані. Я почув це по голосу, як він стояв на ногах. Я від нього відійшов і побачив, що він за мною йде. Десь хвилин через 5-7 відчув удар ззаду по голові”, – розповів подробиці Орест Паньків.

Чоловік зробив фото, на яких він після побиття.

“Це було жахіття, він був весь в крові. В крові був одяг, взуття, обличчя, кашкет”, –  пригадала дружина Тетяна, яка і викликала поліцію та медиків.

Чоловіка одразу доправили до лікарні швидкої допомоги і поклали до відділення реанімації, де він перебував протягом двох діб. Після стабілізації стану 17 квітня пацієнта перевели до хірургічного відділення.

Орест Паньків після побиття чоловіком у військовій формі / Фото: Суспільне

Після проведених обстежень пану Оресту було встановлено такі діагнози: закрита черепно-мозкова травма, перелом кісток носа, перелом нижньої орбіти справа, параорбітальні гематоми, перелом кісток лицевого черепа, медіастинальна емфізема, наявність множинних консолідованих переломів ребер з обох сторін.

За словами дружини Тетяни, поліція відкрила кримінальне провадження у справі. Однак минув майже місяць – а про результати розслідування нічого не відомо.

“Ми звернулися додатково в поліцію, бо наразі його ще не допитували по цій справі. І це трохи дивно, що невідомі до кінця особи, які скоїли даний злочин. Було витягнуто відео, на якому є особи, які скоїли це. Маючи на руках витяг досудових розслідувань ми прочитали, що особам, які скоїли даний злочин проти мого чоловіка, інкримінують частину 1 статті 125 – легкі тілесні ушкодження. Це доволі дивна ситуація, бо це були доволі нелегкі тілесні. Тим більше, що чоловік має інвалідність з дитинства. Він епілептик. Я дуже хвилююся, щоб те, що скоїлося, не позначилося надалі на його стані здоров’я”, – наголосила жінка.

Речник Нацполіції Тернопільської області Сергій Крета у коментарі журналістам телефоном повідомив, що наразі правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи. Щоб не зашкодити слідству, коментар дадуть після їх завершення.

Що кажуть у ТЦК

У Тернопільському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки заявили, що проведеною перевіркою серед особового складу військовослужбовців ТЦК не встановлено осіб, які причетні до інциденту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...