Мед Атлант

Втратив будинок і пішов воювати: історія бійця, який служить у 102 бригаді з Івано-Франківщини

Під час вторгнення РФ в Україну Ігор Герасименко з сім’єю втратив власний будинок через бойові дії. Невдовзі після цього він з братом пішов у ТЦК та СП, щоб вирушити на фронт. Зараз чоловік — старший солдат 76 батальйону 102 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ з Івано-Франківщини.

Історію Ігоря Герасименка розповіли на Facebook-сторінці бригади, пише Суспільне.

“Орки” зайшли, зайняли будинок. Маму вигнали з бабусею і поставили свій танк. Наші вигнали “орків”, але я залишився без будинку. Хлопці були знайомі — вони надсилали відео з дрона, і я бачив, що сталося. Коли я це дізнався, була злість неймовірна”, — розповідає Ігор Герасименко.

Разом із братом чоловік хотів потрапити до лав ЗСУ, але через брак досвіду їх не хотіли брати до війська. Так вони потрапили до ТрО. Зараз Ігор боронить Запорізький напрямок.

“Це — не скучне навчання, де треба писати конспекти, що тобі там рік воду ллють. Тут одразу практичне навчання. Ти все бачиш і все розумієш, як воно летить, як воно стріляє. Практично навчатися — легко”, — каже боєць.

Ігор Герасименко говорить: в його роботі найприємніше — дізнатися, що вони з побратимами влучили в ціль.

“Кожному з нас важливо не просто “популькати”. Коли ми стріляємо, ми не бачимо, куди влучаємо. Але в нас є очі — нас коригує наш підрозділ літунів, які запускають “пташку”. І от коли вони вдало знімають і надсилають у групу нашу роботу, ти розумієш, що ми влучили. Коли ці “орки” вже прямо контужені і це все видно на відео — це круто”, — розповідає військовий.

Зі слів Ігоря, бій з росіянами на початку вторгнення відрізняється від того, що відбувається на фронті зараз.

“Тоді ми вільніші були. Тоді не було такого поняття як FPV, дронів взагалі було мало. Якщо були, то БпЛА-скиди не давали мінометним батареям. Їх носили до піхоти. Зараз є FPV, можна просто на позицію не доїхати. Є засоби захисту, РЕБ. Ми користуємося ними”, — каже Ігор Герасименко.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...