Мед Атлант

В Івано-Франківську відбулася фотовиставка «Українська культура в об’єктиві»

15 портретів, 15 історій жінок та дівчат, яким через війну довелось покинути рідні домівки, 15 прекрасних українок, які приміряли на собі український етноодяг з різних регіонів.

У фортечній галереї “Бастіон” розгорнули виставку «Українська культура в об’єктиві», яку організував благодійний фонд «Рокада», який з часу повномасштабного вторгнення першим почав підтримувати Прикарпаття й досі допомагає втілювати  соціальні проєкти, зазначають у пресслужбі голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук.

У День української вишиванки провели культурницький захід з виступами дітей, майстер-класами для найменших гостей та етнографічною частиною. Усе це задля того, щоби черговий раз продемонструвати неповторність традиційного українського одягу, сприяти поглибленню розуміння та зацікавленості українською культурою.

«Адже вишиванка – це не лише елемент одягу, це – відображення нашої багатої культури, талановитого й працьовитого народу, який хрестик до хрестика вишиває свою долю у вільній Україні», – додає очільниця області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...