Мед Атлант

Дитяча стоматологія в Івано-Франківську: здорові зуби у малят

Лікування зубів у дітей – процес, який вимагає від лікаря не лише спеціальних знань. Стоматолог має вміти знаходити відповідний підхід. Співпереживання та підвищена увага до маленького клієнта забезпечить йому відповідний душевний комфорт.

Погодьтеся, це дуже важливо. Травми, отримані від першого відвідування крісла стоматолога, впливають на майбутнє ставлення дитини до здоров’я порожнини рота.

Чи можна знайти лікаря, який знає, як поводиться з пацієнтами так, щоб на кожен візит вони приходили з посмішкою на обличчі?

Що потрібно знати батькам

Будова ротової порожнини та лицьового скелета малюка відрізняється від дорослого. З цієї причини для розв’язання стоматологічних проблем у маленьких пацієнтів потрібна не доросла, а дитяча стоматологія в Івано-Франківську. У такій клініці увагу приділяють таким напрямкам:

  • прорізування зубів і його порушення;
  • лікування тимчасових і постійних зубів;
  • профілактика карієсу та інших захворювань порожнини рота.

Вкрай важливо вже в молодшому віці прищеплювати пацієнтам правильні звички. Навички, набуті малечею, принесуть відчутну користь, яка буде помітна у дорослому житті.

Коли час записатися на перший візит

Якщо в дитини з’явилися проблеми із зубами, значить час згаяно. Перший візит має відбутися після появи всіх одиниць. Як умовити малюка на перший візит? Це справа непроста, іноді можуть знадобитися особливі хитрощі. На цьому етапі велике значення має ставлення батьків. Мама і тато не повинні боятися відвідування стоматолога. Якщо присутня тривожність, не варто показувати її дитині. 

Ефективний спосіб – частіше нагадувати маленькому пацієнту про користь регулярної стоматологічної профілактики. Вона забезпечить здоров’я посмішки на довгі роки та запобіжить проблемам у майбутньому. Ще одне рішення – звертати увагу на ідеальні посмішки улюблених персонажів або кумирів. Діти дуже часто воліють наслідувати своїх батьків або улюбленців. Цікавим варіантом може стати пропозиція нагороди. Погодьтеся, всі люблять подарунки. Після візиту можна купити малюкові іграшку або повести його в кіно. Вибір залежить від уподобань пацієнта. 

Своєчасна профілактика допоможе уникнути проблем у майбутньому

Багато батьків помилково вважають, що молочні зуби рано чи пізно випадуть, тому не потребують лікування. Це помилкове переконання, яке нерідко призводить до серйозних проблем. Наприклад, карієс. Якщо його не лікувати, він переноситься з молочних зубів на постійні, що сприяє посиленню проблем. Ба більше, передчасна втрата, спричинена захворюванням, може призвести до порушення прикусу і потребуватиме комплексної терапії.

Основні методи лікування

Перерахуймо методики, які використовують дитячі стоматологи:

  • пломбування;
  • лікування кореневих каналів;
  • розтин зуба з метою усунення інфекції;
  • професійне чищення та нанесення захисних засобів;
  • екстракція (видалення) молочного зуба.

Для маленьких пацієнтів використовують сучасні методи анестезії. Це дає змогу зменшити рівень стресу, швидко й ефективно впоратися з проблемою.

Реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...