Мед Атлант

У Рогатині відкрили реабілітаційний центр. ФОТО

20 травня відбулося відкриття реабілітаційного центру «Крила надії», що працюватиме на території КНМП «Рогатинської ЦРЛ».

Про це повідомляє Рогатинська міська рада.

Заснував центр – учасник бойових дій батальйону оперативного призначення НГУ ім. Сергія Кульчицького Василь Штундер, який згуртував команду однодумців для допомоги військовим. Серед них – рідні захисників й небайдужі краяни.

На волонтерських засадах у закладі безкоштовно працюватимуть чотири фахівці – масажисти-реабілітологи.

Заходиш у приміщення і відчуття, наче й справді прийшов до своїх. Комфортно, з порога зустрічають привітні очі колективу. Тут є все необхідне обладнання для різних видів реабілітаційного масажу. У кабінеті розташовані тапчани, які задонатили місцеві ФОПи, інші необхідні прилади. Видно, що подбав колектив і про організацію інтер’єру: між великої кількості квітів на стінах – дитячі малюнки, які Василь Штундер зберіг зі своїх воєнних буднів. На столику також вервиця, що супроводжувала земляка у непрості дні. Раптово наш зір зупиняється на красивій іконі Богородиці, зображеній на дереві. Вона підносить руки до неба, просячи за кожного захисника, повернення його здоров’я. У розмові з нами колектив ділиться цікавою історією образу. Виявляється, його спеціально до відкриття написав побратим Василя  – відомий іконописець Лев Скоп, який ще з днів Майдану допомагає військовим. Днями, на прохання захисників,  митець відвезе чимало таких святинь у зону бойових дій, – повідомляють у селищній раді.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...