Мед Атлант

Скільки разів на рік потрібно ходити до стоматолога

Щоб зберегти зуби здоровими якнайдовше, слід регулярно приходити на огляд до стоматолога. Робити це потрібно кожному з нас, незалежно від статі та віку. Частота візитів до лікаря залежить від різних факторів (віку, наявності ортопедичних конструкцій у роті тощо).

Але в будь-якому випадку показуватися йому потрібно регулярно, не чекаючи на появу зубного болю та інших неприємних симптомів. Деякі патологічні процеси в зубах та яснах можуть проходити без яскраво вираженої симптоматики, тому розпізнати їх та призначити ефективне лікування може лише кваліфікований стоматолог. Це дозволить зупинити хворобу на ранній стадії, зберегти час, гроші, а головне – здоров’я зубів. Якщо вам потрібен хороший стоматолог у Дніпрі, ви зможете знайти його у клініці “Дантист”. А із статті ви дізнаєтесь про те, як часто потрібно відвідувати стоматолога на різних етапах життя.

Що таке профілактичні огляди у стоматолога

Якщо у вас немає скарг на стан вашої ротової порожнини, огляд у стоматолога повинен проводитися не рідше ніж двічі на рік. Однак графік відвідувань стоматологічної клініки може бути іншим. Наприклад, людям із хронічними захворюваннями ротової порожнини та маленьким дітям може вимагатися набагато більше оглядів стоматолога на рік. І тут частоту візитів у клініку лікар встановлює індивідуально кожному за пацієнта. Важливо виконувати всі рекомендації, оскільки це дозволить підтримувати своє здоров’я у нормі.

Скільки разів на рік приводити дитину до кабінету стоматолога

У перші роки життя малюка необхідні регулярні профогляди у стоматолога, адже в цей період відбувається активне формування зубощелепного апарату. Дуже важливо, щоб можливі відхилення від норми (наприклад – дефекти прикусу, аномалії росту зубів) були вчасно помічені та відкориговані.

Крім того, якщо дитина з раннього віку звикне до стоматологічних оглядів, вони не викликатимуть у нього жодного страху. У період активного росту зубів бажано приходити з малюком до дитячого стоматолога приблизно раз на 3 місяці. Це дозволить батькам бути впевненими у тому, що розвиток зубощелепного апарату відбувається нормально.

Як часто відвідувати стоматолога дорослим

За відсутності скарг частота відвідувань стоматологічної клініки для дорослої людини – раз на 6 місяців. Однак є й інші ситуації, коли потрібний стоматолог:

  • з’явився біль у зубах, підвищена чутливість;
  • поява сколів, тріщин та інших дефектів;
  • травма зуба, його розхитування;
  • зміна кольору емалі;
  • кровоточивість ясен.

Як часто потрібно відвідувати стоматолога з брекетами

Пацієнтам з брекет-системами слід показувати лікареві раз на 1-2 місяці для корекції. Також їм необхідна регулярна профгігієна ротової порожнини. Графік відвідувань зазвичай розробляється стоматологом індивідуально і його потрібно дотримуватися.

Відвідування стоматолога під час вагітності

До стоматолога жінці бажано прийти ще на етапі планування, щоб своєчасно вилікувати всі наявні захворювання зубів та ясен. Це головна причина того, навіщо потрібний стоматолог при вагітності. У період виношування дитини стоматологічне лікування краще проводити у другому триместрі. Лікар у цьому випадку підбере препарати, максимально безпечні для матері та плода.

Якщо вам потрібна консультація хорошого фахівця – заходьте на сайт приватної стоматології “Дантіст”. Тут ви знайдете прайс на послуги, інформацію про лікарів, адреси клінік на Перемозі та Пушкіна. Ви можете записатися на прийом на зручний для вас час і бути впевненими в тому, що всі проблеми із зубами та яснами будуть вирішені на високому професійному рівні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...