Мед Атлант

На Франківщині зібрали понад 174 тис грн на реабілітаційний центр для захисників

Організатори та меценати підбили підсумки, благодійного мистецького проєкту “Сила матері”. Зокрема, скільки вдалось зібрати коштів для оздоровчого центру “Тепло крилатої душі” імені Степана Тарабалки. 

Засновниця оздоровчого центру, мама загиблого воїна з Прикарпаття, Наталя Тарабалка розповіла, що загалом зібрали 174 296 грн.

Збір коштів тривав впродовж місяця.

Наталя Тарабалка розповіла, що кошти збирали для будівництва дерев’яного будиночку, який буде розташований на території реабілітаційного закладу.

Там планують зробити  їдальню, конференц-зал та другий поверх для спілкування.

У листопаді 2022 року вони вже прийняли перших хлопців із частин та проводили зустрічі з родинами загиблих військових, розповіла пані Наталя.

Зараз ми уже маємо медичну ліцензію, у нас є медичний директор, психіатр, два психологи, психотерапевт, травматолог, реабілітолог та масажист. Оскільки, ми маємо договір із міністерством ветеранів, можемо надавати людям психологічну допомогу, а команда психологів буде отримувати зарплату, – каже Наталія Тарабалка.

Кріс того, на території реабілітаційного центру є мініферма та сад, а громада надала їм можливість користуватися ставком.

Одним з меценатів є Клаус Оверфельд, з міста Грефен, волонтер, керівник організації” Greven hilft der Ukraine”, він приїхав із заповненою машиною допомоги. Крім того, закликає всіх підтримувати Наталію Тарабалку.

Пані Наталя робить дуже потрібну річ. Ми вчора були в реабілітаційному центрі – це вже розкішний заклад. А буде він ще набагато кращий, бо у жінки дуже багато планів, – каже пан Клаус. – Я буду постійно допомагати та підтримувати Наталію Тарабалку, – сказав Клаус.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...