Мед Атлант

У Карпатах на залізничних станціях прикордонники перевіряють документи людей

На залізничних станціях у селах Татарів, Вороненко та селищі Ворохта Надвірнянського району, що на Івано-Франківщині, посилено працюють прикордонники. Вони разом із представниками обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки й поліції перевіряють документи людей.

Про це у коментарі Суспільному розповів помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв.

З його слів, таку роботу ведуть на підставі наказу коменданта Івано-Франківської області від квітня 2024 року. Наразі немає терміну завершення таких заходів.

“В Івано-Франківській області ділянка державного кордону — гірська, вона не дуже велика, але є. Особливо у туристичний сезон багато поїздів прибувають туди з різних регіонів України, і чимало пасажирів маскуються під туристів. Люди йдуть у гори й там потім пробують незаконно перетинати кордон”, — пояснює Ігор Заруднєв.

Тому на залізничних станціях у пасажирів перевіряють документи, що посвідчують особу, та військово-облікові документи у чоловіків.

“Зараз гостре питання — це військово-облікові документи. З приводу оновлення даних у ТЦК, то в людей ще є певний час, але якщо немає військово-облікових документів або людина перебуває в розшуку по лінії ТЦК чи поліції, то, звичайно, її можуть і затримати, і передати в ТЦК, залежно від ситуації”, — розповів Ігор Заруднєв.

Він також додав, що прикордонники посилено працюють і в туристичних районах Чернівецької області на підставі наказу місцевого коменданта.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...