Мед Атлант

Івано-Франківський суд призупинив рішення виконкому про “Порядок розміщення вивісок”

З 14 липня 2017 року рішення Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №908 від 30.12.2016 “Про Порядок розміщення вивісок в м. Івано-Франківську” зупинило свою дію.

В Івано-Франківському окружному адміністративному суді розглядається справа про скасування скандального рішення Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №908 від 30.12.2016 “Про Порядок розміщення вивісок в м. Івано-Франківську”. З позовом до суду звернулася прокуратура Івано-Франківської області за відповідним зверненням Юридичної компанії “Легіс Віртус”, яка також приймає участь у розгляді справи.

Вищезгаданим рішенням Івано-Франківська міська рада зобов’язала  суб’єктів господарювання  отримувати дозвільні документи на вивіски, які не передбачені законодавством України. Прокуратура вважає, що прийняття такого рішення є втручанням в підприємницьку діяльність суб’єктів господарювання, що заборонено законами України. І своїми протиправними рішеннями Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради чинить тиск на всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність в межах м. Івано-Франківська.

З метою захисту прав та інтересів суб’єктів господарювання міста Івано-Франківська Юридична компанія “Легіс Віртус” ініціювала скасування скандального рішення про вивіски.

17 липня Івано-Франківський окружний адміністративний суд постановив ухвалу про відкриття провадження у даній справі. Відповідно  до  частини  другої  статті  144  Конституції України,  рішення органів місцевого самоврядування, які не відповідають Конституції чи законам України зупиняються у разі їх оскарження до суду.

Тому, подання  позовної заяви щодо скасування рішення Івано-Франківської міської ради “Про Вивіски” до суду зупиняє його дію до моменту вирішення справи по суті.

Таким чином,  з 14 липня 2017 року рішення Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №908 від 30.12.2016 “Про Порядок розміщення вивісок в м. Івано-Франківську” зупинило свою дію.

Тому, будь-які дії Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, Муніципальної інспекції з благоустрою та Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини з питань складання протоколів про адміністративні правопорушення та прийняття рішення про демонтаж вивісок в м. Івано-Франківську будуть вважатись незаконними.

Читайте також: За Романа Тимківа внесли два мільйони гривень застави: він вийшов з-під варти 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...