Мед Атлант

У Крихівцях жінка крала чорнобривці з-під огорожі храму. ФОТО

Настоятель парафії святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівці) Йосафат Бойко побачив, як з-під церкви жінка літнього віку краде чорнобривці.

Про це отець написав у соціальній мережі Фейсбук.

“Проживши декілька тижнів, може три, у новому монастирі біля храму, вийшов з самого ранку, щоб йти до захристії. Зняв сигналізацію (охорону) в храмі і бічними сходами йшов догори. І тут бачу, що попри дорогу йде жінка. Неначе присідає час від часу. Оскільки в нас паркани досить відкриті – нижня частина мурована з каменю, а верхня з ковки, а ковки ще не має повністю, то легко видно, що відбувається попри дорогу. Отже, йде жінка і то її видно, а то не видно, і знову її видно. Я зрозумів, що вона щось там скубає, бо вздовж паркана в нас посіяні чорнобривці. Їх сіє і доглядає незамінна помічниця пані Леся. І тут мене зачепило: «Невже ж ця жінка висмикує чорнобривці?»… Я підходжу ближче до паркана, щоб впевнитися у подуманому і дійсно так… Жінка йде і час від часу обертаючись, чи ніхто не йде і не бачить, висмикує недавно пророслі чорнобривці і вкидає їх до мішечка”, – пише отець, розповідаючи інцидент, що трапився біля церкви.

Настоятель парафії святих Кирила і Методія підійшов до жінки і навіть звернувся до неї. Проте жінка намагалася втекти:

“Я до неї підбігаю, а вона пришвидшує хід, я також пришвидшив хід, але мій хід трошки швидший як у жінки, може 60-літньої. Я їй кажу: «Жінко, що Ви робите?», вона мені «Нічого». Я ж кажу, що Ви крадете біля церкви, а вона виправдовується двічі чи тричі, що я нічого не крала. Я показую на мішечок і кажу: «Ви вкрали чорнобривці біля церкви, як Вам не соромно”, а вона мені на те, після того, що заперечувала кілька разів, що вона нічого не крала: «А чого вони там так густо ростуть? Чого за ними ніхто не дивиться?». Я не мав слів, я був знервований, бо пригадав подію кількарічної давності, коли в нас з газону біля храму вкрали 14 кущів самшиту і одне деревце туї, біля яких ми дуже багато потрудилися. Але жінка без жодного пояснення просто пішла на свою дачу… радіти краденим чорнобривцям”.

Насамкінець Йосафат Бойко закликав людей не красти: “Бог все бачить, навіть, якщо люди не побачать – НЕ КРАДІТЬ”.

Фото: Йосафат Бойко у Фейсбук

Читайте також: Стежки, що ведуть до Бога. Подорожуємо прощами з отцем Йосафатом Бойком

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...