Мед Атлант

Франківські благодійники допомогли школярам “знайти себе” та легко вступити у місцеві виші

Сьогодні, 13 вересня, представники Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ» підбили підсумки вступної кампанії дітей з проекту «Шанси для освіти та працевлаштування для дітей та молоді».

Тривалий час “Карітас” готував випускників 9 та 11 класів Івано-Франківська та Богородчанського району Івано-Франківської області до вступу у виші та професійно-технічні навчальні заклади.

Для випускників Івано-Франківська та Богородчанського району благодійники організували додаткові репетиторські заняття для здачі державної підсумкової  атестації та ЗНО. Працівники Карітасу разом з молоддю відвідували дні відкритих дверей у навчальних закладах, допомагали їм визначитися у виборі професії та надавали психологічну підтримку.

Станом на сьогодні ми допомогли 32 дітям. Цей проект спрямований на те, щоб знайти себе та інтегрувати себе в суспільство. Це був пілотний проект і ми зрозуміли, наскільки він важливий. Ми зацікавлені в тому, щоб дати можливість дітям реалізувати себе, — зазначив директор БФ “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” отець Володимир Чорній.

Такий соціальний супровід отримали діти з сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах — діти, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти ВПО та учасників АТО.

Вчорашні школярі безумовно раді, що в них була можливість покращити свої знання і при цьому сімейний бюджет не страждав.

Допомагали нам до екзаменів готуватися і ще ми на репетиторство ходили. Важливо, що всі заняття були безкоштовними, —  говорить першокурсниця Ліда Костишин.

Благодійники кажуть, що і надалі допомагатимуть цим дітям. Після того, як вони здобудуть відповідну освіту, їм допоможуть працевлаштуватися за обраною спеціальністю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...