Мед Атлант

В Долині “на гарячому” викрили крадіїв нафти. ФОТО

В Долині “на гарячому” затримали батька й сина, які намагалися злити нафту на підприємсті “Долинанафтогаз”.

В момент вчинення злочину їх затримали працівники Управління захисту економіки та місцеві правоохоронці, про це на своїй сторінці у фейсбук повідомив головний поліціянт області Віктор Шкутов.

Житель одного з сіл Долинського району, який працював на вказаному підприємстві, вирішив підзаробити злочинним методом. До цього умислу залучив власного сина.

Як з’ясувалося, попередньо домовившись, син заїхав на територію заводу своїм автомобілем та, скориставшись тим, що за їхніми діями ніхто не спостерігає, на їх думку, з допомогою електронасосної установки розпочали перекачку нафти з цистерни підприємства до ємкості (сталева бочка вагою 1т), встановленої у їхньому мікроавтобусі.

При цьому їх застали працівники поліції.

Зловмисників затримано в порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про оголошення їм підозри та обрання судом міри запобіжного заходу. Крім того, в ході слідства встановлюється причетність вказаних осіб до викрадення нафтопродукції улітку цього року, та вивозу транспортними засобами (із цистернами) зареєстрованими в іншій області, яку заповнювали у кілька прийомів.

Викрадені нафтопродукти вилучені та направлені на проведення експертизи.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Проводиться слідство.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...