Мед Атлант

Площу Міцкевича ремонтуватимуть ще мінімум півроку

Ремонт території довкола площі Міцкевича та вулиці Лесі Українки завершать орієнтовно у травні 2018 року. Проїзду для машин там уже не буде.

Про це в коментарі МІСТУ сказав керівник департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

За його словами, з вересня на цих вулицях повністю замінили водо- та газопровод.

Також замінили вводи газу та води до будинків, проклали мережу електропостачання від майбутньої підстанції у сквері Міцкевича, провели мережі зовнішнього освітлення, – розповів головний комунальник Франківська і додав, що наразі завершують облаштовувати дощову каналізацію.

До темиЖителів «розритих» центральних вулиць змушують міняти газову трубу за власний рахунок

Щодо термінів, додає Михайло Смушак, то за три місяці змінили майже всі мережі. Багато робіт, каже, довелось проводити вручну, бо вся вулиця в мережах і копати екскаватором в багатьох місцях неможливо.

Тому це дуже хороші терміни, – вважає він. – Через два-три тижні вулиця буде повністю засипана гравієм і втрамбована. Якщо дозволить погода, ставитимуть також нові ліхтарі.

По всій вулиці під гранітною плиткою буде бетонна основа, зауважує Смушак.

Її потрібно робити за певної температури. Плюс, оскільки вся вулиця в 4-5 місцях перекопана, у деяких місцях глибиною до 4 метрів, то і потрібно щоб основа втрамбувалась, – пояснює головний комунальник міста.

Читайте також: «Газовики» в заручниках і життя в шубі. Наслідки комунального покращення в центрі міста

За його словами, орієнтовно на День міста, 7 травня, наступного року ремонт цих вулиць буде завершений.

Але їздити по них машини вже не зможуть, це буде пішохідна зона, – каже головний комунальник міста і додає, що вже почали ставити боларди для обмеження руху.

Нагадаємо, капітальний ремонт вулиці Лесі Українки та площі Міцкевича почали 29 серпня і планували завершити до кінця року. Вартість проекту – понад 12 мільйонів гривень.

У листопаді франківський архітектор знайшов на площі Міцкевича залишки фортеці XVII століття.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...