Мед Атлант

Франківський архітектор знайшов на площі Міцкевича залишки фортеці XVII століття. ФОТО

Франківський архітектор-реставратор Ігор Панчишин вважає, що в центрі міста знищують залишки Станиславівської фортеці XVII століття.

У фейсбук-спільноті Врятувати Палац Потоцьких і історико-культурну спадщину м.Івано-Франківська він опублікував фото, на яких, за його словами, видно залишки укріплень фортеці.

Площа Міцкевича. Недільна прогулянка. Тільки поверхневий огляд вражає. Старі дубові палі укріплень валів колишньої фортеці 17 ст. Величезний культурний шар на місці колишньої фоси при фортечній стіні. Зразки кераміки 18 ст. І все це – на поталу бульдозерам. Хтось хоч покличе археологів? І відомо ж, що це по трасі колишньої фортеці. Хтось пильнує за спадщиною?, – написав Панчишин.

Нагадаємо,  29 серпня розпочали капітальний ремонт у середмісті Івано-Франківська – вулиці Лесі Українки та площі Міцкевича. Вартість проекту – понад 12 мільйонів гривень.

Проектом капітального ремонту передбачено:

  • повний демонтаж старого покриття проїжджої частини та тротуарів;
  • монтаж комунікацій та нової системи водовідведення
  • вирівнювання профілю вулиці в один рівень;
  • мощення проїжджої части природнім каменем, а тротуарів – кількома видами сучасної плитки;
  • висадження нових дерев;
  • монтаж вуличних меблів та засобів організації руху.

Як повідомив МІСТУ  начальник відділу охорони культурної спадщини, архітектор Володимира Ідак, ні з департаментом архітектури, ні з відділом охорони культурної спадщини проект реконструкції не узгоджувався.

Це абсолютно автономна творчість комунального господарства, – каже Володимир Ідак.

Читайте також: Буде погода – буде зроблено: головний комунальник Франківська про терміни завершення ремонту у середмісті

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...