Мед Атлант

Франківці можуть залишитися без газу через борги комунальників

Газовики 22 лютого обіцяють обмежити постачання газу ТОВ “Станіславська теплоенергетична компанія” та ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго”. Ці компанії мають сплатити мільйонний борг.

Тільки за розподіл газу компанії не сплатили 2,6 млн грн та 11,3 млн грн відповідно. Крім того, компанія “СТЕК” не має підтверджених обсягів природного газу (тобто так званих номінацій), йдеться у повідомленні компанії. Про це інформує прес-служба ПАТ “Івано-Франківськгаз”.

“Минулого місяця СТЕК здійснювала відбір газу без підтверджених обсягів споживання. Такими діями тепловики нанесли нашому підприємству збитки в розмірі 36 млн грн. Це штрафні санкції, які до нас застосував “Укртрансгаз” за розбалансування системи. Цього місяця ситуація повторюється. СТЕК знову не оформила свої взаємовідносини з постачальником газу”, – розповідає комерційний директор ПАТ “Івано-Франківськгаз” Віктор Кедик.

“Івано-Франківськгаз” щомісяця звітує перед оператором газотранспортної системи “Укртрансгаз” про обсяги розподіленого споживачам газу. Якщо виробник тепла відбирає газ з системи без номінації, то цей обсяг вважається несанкціоновано спожитим. В такому випадку “Укртрансгаз” застосовує санкції вже до “Івано-Франківськгазу”.

Сумарний борг за послуги розподілу газу компаній СТЕК та Теплокомуненерго складає майже 14 млн грн. Про необхідність погашення боргів газорозподільна компанія попереджала тепловиків з грудня. Про проблеми теплопостачальних компаній “Івано-Франківськгаз” неодноразово повідомляв міського голову та обласну державну адміністрацію. Однак питання і досі не вирішене.

Тож якщо до середи тепловики не розрахуються з боргами і у СТЕК не буде номінацій – газорозподільна компанія з 22 лютого змушена буде обмежити постачання блакитного палива шляхом зменшення подачі природного газу на котельні.

Читайте також: Справа через зламаний мізинець: патрульного Гончарука почали судити. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...