Мед Атлант

Справа через зламаний мізинець: патрульного Гончарука почали судити. ФОТО

Сьогодні, 19 лютого, в Івано-Франківському міському суді спочатку почали розглядати кримінальну справу проти франківського патрульного Леоніда Гончарука, якого підозрюють у перевищенні службових обов`язків. Патрульний нібито зламав мізинець екс-міліціонеру Михайлу Ільницькому.

Проти командира роти Леоніда Гончарука відкрили кримінальне провадження за перевищення службових обов`язків (ст. 365 ККУ).

Нагадаємо, по цій справі в апеляційному судді Івано-Франківської області, 18 грудня, колегія суддів розглядала апеляційну скаргу прокуратури щодо рішення суду першої інстанції, а саме: суд задовольнив клопотання захисника підозрюваного Леоніда Гончарука через “туманний” обвинувальний акт. Тоді ухвалою суд повернув акт прокурору на доопрацювання. Але, як писало МІСТО, прокуратура подала апеляцію, мовляв, не хоче виправляти, бо акт написаний вірно.Сам ж Ільницький вимагає від Гончарука мільйон моральної компенсації за вчинену шкоду.18 грудня франківські судді подали самовідвід, бо вже засідали у цій справі. Відтак, апеляційну скаргу прокуратури відправили до Львова. Апеляційний суд Львівської області вирішив, що обвинувальний акт “добрий”.Тому патрульного почнуть судити з тим самим актом, що й в листопаді 2017 року.

Нині справу слухає суддя Івано-Франківського міського суду Олеся Зеленко.

У залу суду прибув підозрюваний Гончарук та потерпілий Ільницький. Також їх захисники. Прокурор Олег Рудий каже, що обвинувальний акт відповідає вимогам. Додамо, що строки запобіжного заходу щодо особистого зобов’язання Гончарука вийшли 17 грудня. Нині прокурор не вбачає обирати запобіжний захід.

Відтак, суддя заслухала клопотання від сторони захисту щодо того, аби зобов’язати начальника Івано-Франківського міськрайонного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України надати досудову доповідь щодо командира роти Леоніда Гончарука.

Прокурор зачитав, яких свідків викликати у суд по цій справі. Сторони зі всім погодилися і заперечень не мають. Суддя Зеленко вийшла у нарадчу кімнату. Повернувшись, ухвалила призначити до судового розгляду обвинувальний акт.

Наступне засідання відбудеться 27 лютого. Час: 13.00

Читайте також: Адвокат скандального екс-міліціонера, який передав наркотики в СІЗО, чекатиме вироку дома. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...