Мед Атлант

Що ж ви творите, судді і прокурори? Відсторонення франківського патрульного через екс-міліціонера підірвало соцмережу

Вчора франківського патрульного, на якого поскаржився екс-міліціонер через нібито зламаний мізинець, відсторонили від роботи і заборонили виїжджати за межі області. Це викликало неабиякий резонанс у місцевих ЗМІ. Більше того, про цей випадок заговорили на всеукраїнському рівні.

А все тому що…

В ніч на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківська зупинили водія автомобіля”Skoda Octavia” за порушення правил ПДР. Нетверезий водій тоді не пред’явив патрульним ні посвідчення водія, ні страхівку. Від освідування також відмовився. На місці були присутні знайомі водія, які вчинили конфлікт з патрульними. Через півтора місяця суд визнав чоловіка винним за водіння у стані сп`яніння та за злісну непокору правоохоронцяям.

Проте стало відомо, що івано-франківському патрульному, командиру роти Леоніду Гончаруку, який саме працював тоді на місці події, оголосили підозру у вчиненні правопорушення за ч. 2 ст. 365 ККУ – перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями. Вчора, 19 жовтня, міський суд відсторонив від займаної посади командира роти патрульної поліції Івано-Франківська. Також Леоніду Гончаруку обрали міру запобіжного заходу у рамках відкритого кримінального провадження. 

Український журналіст, блогер Павло Казарін у фейсбук написав про цей інцидент. Казарін пише, що добре мати “друзів” у прокуратурі і вирішувати справи таким чином. Адже коли екс-міліціонера визнали винним та оштрафували, то він вирішив “поквитатися” з командиром роти, який працював на місці. І якому, до речі, “шиють” кримінал уже, а не адмінпокарання.

Я поганий християнин. Я – закон Таліону (який «око за око») часом люблю більше, ніж гірську проповідь.
Івано-Франківськ. Патрульні зупиняють машину. За кермом – п’яний мужик. Михайло Ільницький – колишній мент. Буянить, разом з пасажирами лізе в бійку з патрульними. Його в результаті скрутили. Чувака визнають винним у п’яному водінні і «злісному опорі». Рік без прав і 10 тис грн штрафу. Перемога? Як би не так.
Тому що зв’язки в прокуратурі ніколи не бувають зайвими. І з’являється зустрічна справа. Мовляв, патрульні зламали дядькові мізинець. Мовляв, давайте посадимо Леоніда Гончарука, який затримував дебошира. Відсторонення від служби. У перспективі – від 3 до 7 років, – йдеться у повідомленні журналіста.

Крім того, згадав Казарін  інший резонансний, але досі незрозумілий в рамках закону, випадок з одіозною Тетяною Михайловою. Жінка досі не понесла покарання за ДТП у стані сп`яніння навесні. Тоді пані Тетяна збила трьох людей, серед них – поліцейський. А уже влітку цього ж року п`яною потрапила у поле зору патрульних: хуліганила і кидалася на лікарів тринадцятої бригади. Досі невідомо нічого по цих справах, правоохоронці мовчать. Проте журналісти МІСТА подали офіційний запит і уже сьогодні ми опублікуємо інформацію по пані Михайловій.

У цитаті присутня нецензурна лексика*

А в квітні в тому ж Івано-Франківську п’яна тітка по імені Тетяна Михайлова на BMW збила трьох. У тому числі патрульного. Хлопець, який пройшов АТО, – в лікарні з важкими травмами (від смерті врятував бронижилет, який він в той вечір надів). Збила і втекла з місця ДТП. Її затримали. Але суд відпустив (!) Тітку додому. А в липні її знову затримали. Знову п’яну.
А по першому її ДТП все так же – жодних зрушень. Ймовірно тому, що у патрульного – Ігоря Палійчука – немає родичів в прокуратурі. Він досі на лікарняному. Служити в поліції з роздробленою ногою він більше не зможе.
Маю питання \ є запитання. А якого, власне, хера? Якого, бл..ть, хера?
Патрульні – одні з нас. З тих, хто не став сидіти на дупі, а пішов працювати. А абсолютна більшість прокурорських, суддівських і колишніх ментів – це каста. Їм пофіг на нас і на державу. Вони самі по собі і самі за себе. Їх єдине завдання – переварити новачків. Бо нова кров загрожує старій системі.
Єдине, чого вони бояться – резонансу.
Ну так давайте влаштуємо їм резонанс, – обурено висловився по цій справі Павло Казарін.

Крім Казаріна висловився у мережі український автогонщик, автомобільний та автоспортивний журналіст Олексій Мочанов.

У цитаті присутня нецензурна лексика*

Суд у Франківську за клопотанням прокуратури відсторонив від виконання обов’язків командира роти поліцейського патруля, який при затриманні п’яного водія, колишнього мента М. Ільницького, і при вчиненні опору ним, зламав “аватару” палець.
Суд, Прокуратура, ви – охриніли ???? Ви хочете порядку на дорогах і зниження аварійності зі смертністю? Яким чином? Посилаючи патрульних нахер і усуваючи від служби, на користь бухнувшего колишнього мента?
І обговорюєте харківську трагедію в світлі того, як же так сталося, що водійка, шість разів за півтора року притягувався до адміністративної відповідальності (а скільки раз – не притягувалася?), як і раніше покладала на всіх і все, включаючи швидкісний режим в місті, заборонні сигнали і пішохідні переходи з Людьми?
Юрій Луценко, ти в курсі, які аргументи висував в суді твій обвинувач?
Я прекрасно розумію, що підару бухому 60-річному можна коли він напився і бикует, випадково зламати і палець, і ребро. Краще – ніс.
І ось він силами прокурора і судді з випившого 60-річного мудака перетворюється в побитого патрульними 60-річного бідного пенсіонера, на якого накинулися «Пластилінові селфікі Авакова» …Що ж ви творите, люди? Громадяни? Судді? Прокурори? Нехай це гівно синє катається бухим у вас у дворі вздовж дитячого майданчика. Ви до цього ведете. І так воно і буде, долбойоб.
Вибачте, за неповагу до суду. Чому суддя Ірина Пастернак прийняла таке рішення? Чому прокурор плів цю нісенітницю в процесі? Пиздец. Просто капець. І він, на жаль, не лікується, – грубо висловив свою думку Олексій Мочанов.

У фейсбуці активісти та небайдужі висловлюють підтримку патрульному і зокрема цілому Управлінню у цій ситуації. Переконані, що суд і прокуратура помиляються, приймаючи такі рішення.

Віктор Загреба (блогер, громадський активіст, засновник ініціативи “Vision Zero для України”) написав:

Андрій Черніков (програміст, аналітик, учасник ініціатив з осучаснення громадського транспорту та з популяризації велосипедного транспорту, розробник онлайн-інструментів для аналізу і вирішення проблем міста) пише:

Відомий волонтер Роман “Сініцин” Балан у фейсбук написав щодо конфлікту з екс-міліціонером:

У цитаті присутня нецензурна лексика*.

Франківська трагікомедія. Знайомтесь. Міша Ільницький. Дуже впливова у Франківську людина.
Колишній заступник начальника ДВБ МВС України (!). Внутрішня безпека – ментів, це дуже-дуже жирно. Ще Міша колишній начальник ДАІ Калуша. Ще працював в БЕПі і УБОПі. Полковник. На пенсії. Канидидат в депутати у ВР і в місцеві ради.  Якась там своя патрія навіть є. “Законі і порядок” чи якось так. Кароче мусорська общєствєнность така регіональна.  З дуже сильними підв’язками в київських кабінетах. 19 червня в Франківську патрульні зупиняють Мішу в гівно п’яного. Від задування він відмовляється. Чинить непокору, хоче втекти. Приїжджають рішальщики. Копи таки складають адмінматеріали і доставляють Мішу у відділок. У відділку Міша скаржиться на те, що болить серце і його забирає швидка.  Відео цього є, бодіками патрульних. Це важливо. Суд першої інстанції визнає Мішу винним за статтями 130 і 185 КУпАП – “водіння у нетверезому стані” та “злісна непокора поліції”, штрафує його на 10 200 гривень та позбавляє права керувати транспортним засобом на рік.  Знаючі люди кажуть, що Міша легко і не дуже дорого скасує усе в апеляції.
Частина №2. Знайомтесь це Льоня Гончарук. Не дуже впливова у Франківську людина.  Просто командир роти Патрульної Поліції. В органах внутрішніх справ до Майдану не служив, працював менеджером в банку та комерційних структурах. Доріс з рядового патрульного першого набору до командира роти.
Часто виконує обов’язки заступника командира батальйону. Патрульні з його роти зупиняли Мішу, потім Льоня і сам приїхав на місце події, так як ситуація була конфліктною. І от Міша на наступний день виявив, що у нього зламаний палець. Чи виявив документи згідно, яких у нього зламаний палець. І подав заяву в прокуратуру, що Льоня-ротний цей палець йому зламав. При затриманні і доставці у відділок. Хоча у відділку на палець він не скаржився, скаржився, бухий, на хворе серце. Вчора суд визнав винним Льоню у “перевищенні”. Відсторонив від виконання. Заборонив виїжджати за межі області. Забрав закордонний паспорт. Льоні світить від від 3 до 7, за те що крутив п’яного уєбня за кермом, який вчиняв злісну непокору.
Це притому, що на суди по Льоні ходили журналісти, активісти, співробітники патрульної поліції.
Я вже писав колись, що у мене багато знайомих за останній рік-два позвільнялись з патрульки з різних причин. Так от одна з основних.

Український політик, громадський діяч, позафракційний народний депутат України VIII скликання, з кінця лютого по кінець грудня 2014 року — речник “Правого сектору”, Борислав Береза також не залишився байдужим щодо франківського резонансу, через який Леонід Гончарук може понести кримінальну відповідальність:


Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...