Мед Атлант

Справа на мільйон через зламаний мізинець: прокуратура не хоче виправляти обвинувальний акт проти патрульного

У суді мали б продовжити розглядати кримінальну справу проти франківського патрульного Леоніда Гончарука, якого підозрюють у перевищенні службових обов`язків. Патрульний нібито зламав мізинець екс-міліціонеру Михайлу Ільницькому.

Перше засідання у кримінальній справі відбулося 3 листопада. На ньому захисник патрульного Олег Якубчак подав клопотання про повернення обвинувального акту прокурору Олегу Рудому. Суть клопотання: неповнота досудового розслідування, яка не підтверджує вину Леоніда ГончарукаТакож сторона захисту підозрюваного зачитала низку грубих порушень, вчинених прокурором. У період перерви, поки суддя перебував у нарадчій кімнаті, стало відомо, що у позовній заяві Ільницький вимагає від Гонччарука мільйон моральної компенсації за вчинену шкоду. Крім того, патрульному, у разі доведення вини про перевищення, слід сплатити 33 тисячі гривень майнової шкоди. Проте суд ухвалив задовольнити клопотання захисника підозрюваного через “туманний” обвинувальний акт. Тому суд повернув акт прокурору.

До теми: Справа патрульного та екс-міліціонера: прокурор каже, що на реєстраторі “навіть хруст мізинця є”. ВІДЕО

Кореспонденти МІСТА з`ясували, що прокурор не займається “виправленням недоліків” в обвинуваченні та спрямуванням акту до Івано-Франківського міського суду вдруге. Більше того, Івано-Франківська прокуратура подала апеляційну скаргу на ухвалу рішення суду, який відбувся 3 листопада. Речниця прокуратури Надія Шекеряк-Дуленчук інформацію підтвердила:

На ухвалу про повернення обвинувального акту подано апеляцію. Апеляційна скарга наразі перебуває на розгляді у суді. Прокуратура не погоджується з ухвалою про повернення обвинувального акту.

В Івано-Франківському апеляційному суді кажуть, що справа дійсно у них числиться, але поки вивчається:

Справа у нас є, розподілена і відкрито провадження. Наразі судді вивчають справу і дата слухання ще невідома, – пояснила речниця апеляційного суду Людмила Безусова-Попович.

Скаргу розглядатиме колегія суддів у складі головуючого судді Володимира Повзло, інші – Юрій Шкрібляк та Олександр Васильєв. До речі, Васильєв розглядав апеляційну скаргу екс-міліціонера і визнав його невинним. Найімовірніше, сторона захисту Гончарука подасть клопотання, аби суддю замінили.

Слід додати, що  раніше, коли Леоніда Гончарука відсторонили від служби і він подав апеляційну скаргу, то справу слухала колегія суддів у складі Богдана Кукурудза, Богдана Гриновецького та Володимира Гандзюка. Відтак, прокуратура теж має право подати клопотання для об`єктивного розгляду. Як наслідок, апеляцію можуть направити до столиці, бо не сформується колегія. Адже в апеляційному суді всього шість суддів.

Поки дата не призначена. Нині Леонід Гончарук патрулює вулиці Івано-Франківська, очолюючи роту. Що буде далі – невідомо. Проте поліцейському загрожує кримінальна відповідальність. А причина цьому – зламаний мізинець.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...