Мед Атлант

Нардеп звернувся до НАЗК та Генпрокурора щодо подій навколо відсторонення франківського патрульного

Як вже писало МІСТО, франківського патрульного Леоніда Гончарука, на якого поскаржився екс-міліціонер через нібито зламаний мізинець, відсторонили від роботи і заборонили виїжджати за межі області. Це викликало неабиякий резонанс у місцевих ЗМІ. Більше того, про цей випадок заговорили на всеукраїнському рівні.

До теми:Що ж ви творите, судді і прокурори? Відсторонення франківського патрульного через екс-міліціонера підірвало соцмережу

Ситуацію прокоментував і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Щодо подій навколо відсторонення від роботи патрульного Леонадіда Гончарука звернувся до Голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак та генерального прокурора України Юрія Луценка і народний депутат України Борислав Береза.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

Пам’ятаєте правильного патрульного поліцейського Леоніда Гончарука, який в Івано-Франківську затримав бухого екс-мента, а той спробував надати активний опір поліції? Це на нього потім подав до суду той самий колишній мент, за нібито зламаний мізинець при затриманні. А допомагав йому в цьому …. його брат, який абсолютно випадково опинився високопоставленим співробітником прокуратури, яка і заворушилася по відношенню до патрульного. Так ось сьогодні направив чергові депутатські звернення. Тепер цією справою буде займатися ще і НАЗК та інші структури.

У нас вкрай мало тих, хто і словом і ділом підтверджують свою порядність, але вони є. Патрульний поліцейський Леонід Гончарук один з таких. І якщо в Івано-Франківській області прокурорським не подобається, що до них і їх родичів відносяться без пієтету, а як до звичайних громадян і штрафують їх за п’янку за кермом, то це не дає їм права намагатися залякати поліцейських наслідками. Вухо від оселедця вони отримають, а не патрульних, які чесно виконують свою роботу. Судово-ментовсько-прокурорська каста недоторканних повинна піти в небуття. Ми не Мордор. Ми Україна. І я готовий захищати патрульних, які виконують свою роботу, – написав Береза.

Читайте такожВідсторонений франківський патрульний і його колеги отримали нагороди від міністра внутрішніх справ. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...