Мед Атлант

Відсторонений франківський патрульний і його колеги отримали нагороди від міністра внутрішніх справ. ФОТО/ВІДЕО

Як вже писало МІСТО, франківського патрульного Леоніда Гончарука, на якого поскаржився екс-міліціонер через нібито зламаний мізинець, відсторонили від роботи і заборонили виїжджати за межі області. Це викликало неабиякий резонанс у місцевих ЗМІ. Більше того, про цей випадок заговорили на всеукраїнському рівні.

Ситуацію прокоментував і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй фейсбук-сторінці.

Зокрема міністр заявив, що вручить патрульному Леоніду Гончаруку і його колегам (Христині Гардаман і Володимиру Яціву) відзнаки МВС – порятунок життя людини.

Нагадаємо, нагорода за виклик “спроба самогубства”: франківець хотів вчинити самогубство, бо боявся втратити кохану. ВІДЕОСЮЖЕТ

За таку роботу поліцейський отримає нагороду – заслужену! А за те, що оштрафував п’яного колишнього міліціонера зі зв’язками в прокуратурі – піде під суд?, – зауважив міністр.

Вручення відбулося сьогодні, 23 жовтня, у столиці. Відзнака МВС України “За відвагу в службі”.

Аваков нагородив івано-франківських патрульних в кінці. Каже, навмисно так зробив, аби ще прояснити ситуацію, що склалася. Бо серед нагороджених – командир Леонід Гончарук, якого відсторонили.

Я навмисно запросив цих нових поліцейських в кінці нагородження. Хочу окремо розповісти про ситуацію, яка склалася. Якщо правоохоронець застосовує силу, аби завадити правопорушенню, то неважливо хто це є – колишній міліціонер, прокурор чи суддя – бо кожен має відповідати. Сьогодні я нагороджую цих патрульних за те, що вони зробили на початку літа цього року, врятувавши життя людині.

На фото троє патрульних, які отримали відзнаки.

 

Також Аваков додав, вручаючи відзнаку Гончаруку:

Я не згідний з відстороненням від служби цього поліцейського за рішенням суду. Я думаю це скоро закінчиться. Я хочу вам подякувати за роботу.

Леонід Гончарук відповів словами: “Служу українському народу”.

Очільник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець у фейсбук привітав підлеглих:

Відзнака МВС України “За відвагу в службі” – гідне визнання роботи патрульних. Добро, кажуть, завжди повертається.
Робіть добро й вірте у патрульну поліцію Івано-Франківська – ми завжди допоможемо!

МІСТО пропонує переглянути на відео, як це було:

Арсен Аваков: Рішення суду про усунення франківського патрульн…

Арсен Аваков: Рішення суду про усунення франківського патрульного з посади – необґрунтоване5 липня вони врятували життя чоловіку, який намагався повіситися на власному балконі. А нещодавно командира цього екіпажу Леоніда Гончарука усунули з посади за рішенням суду. Поліцейські під час патрулювання зупинили водія за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Ним виявився колишній полковник міліції, брат якого працівник прокуратури. Суд визнав провину звинуваченого за статтями 130 та 185 – керування у нетверезому стані та непокору поліції. Але останній поскаржився, що патрульні зламали йому мізинець при затриманні.Якщо патрульний поліцейський, гвардієць або прикордонник застосовує силу і припиняє злочин, кожен винний повинен бути покараний. Не важливо, чи це впливовий колишній міліціонер, прокурор або суддя.Вадим Троян Національна поліція України Патрульна поліція України Сергій Князєв Вячеслав Аброськин Konstantin Bushuev Артем Шевченко #поліція #новини

Опубліковано МВС України 23 жовтня 2017 р.

До теми: Що ж ви творите, судді і прокурори? Відсторонення франківського патрульного через екс-міліціонера підірвало соцмережу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...