Мед Атлант

Навчально-практичний центр “Гігієна та екологія” відкрили в ІФНМУ

В Івано-Франківському національному медичному університеті продовжується розбудова і вдосконалення навчальної бази. У середу, 12 квітня, відбулось офіційне відкриття нового навчально-практичний центру «Гігієна та екологія».

Центр працює на базі кафедри гігієни та екології. Тут зібрані прилади, які на кафедрі використовують під час аудиторних занять, консультативних занять і самостійної роботи студентів, повідомляють у прес-службі ІФНМУ.

«Цей навчально-практичний центр призначений для того, щоб поліпшити якість підготовки студентів та їхню компетентність, наблизити їх до запитів практичної охорони здоров’я, — говорить завідувач кафедри гігієни та екології, професор Михайло Мізюк. — Завдяки цьому значно підвищиться якість підготовки студентів».

Серед приладів, які представлені в аудиторії та доступні студентам для роботи є радіометри, дозиметри, рентгенметри, індивідуальні дозиметри, апаратура для оцінки мікроклімату в приміщенні, барограф, електроаспіратор для відбору проб повітря на наявність пилу чи інших складників, універсальний газоаналізатор для оцінки загазованості, люксметр для оцінки рівня освітленості, прилад хімічної розвідки, шумомір, динамометри, спіробанк для визначення життєвої ємкості легень, ваги, центрифуга тощо. Кожен прилад має спеціально оформлену інструкцію з користування. Таким чином, студенти можуть одразу ж на місці практично освоювати апаратуру.

На придбання апаратури для цього центру ректорат виділив 76 тис. грн. Нові меблі, які встановлені в аудиторії, виготовлені у власній столярній майстерні університету.

 

«Такий центр дуже корисний для нас, — каже студент третього курсу Віталій Середа. — Тут ми можемо побачити різні прилади, попрацювати з ними, і так отримати практичні навики, які будуть незамінними в майбутньому. Навіть тяжко виокремити якийсь найцікавіший для нас прилад, з усією апаратурою дуже цікаво працювати».

«Завдяки таким навчально-практичним центрам наші студенти можуть навчатися не лише за книжками, а й безпосередньо побачити апаратуру, з якою вони будуть працювати в майбутньому, освоїти її, — говорить ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко. — Сьогодні подібні навчально-практичні центри є не просто на кожному факультеті, а практично на всіх кафедрах нашого університету. Вони є різними за своїми масштабами. Так, навчально-практичний центр стоматологічного факультету розміщений у 18 навчальних кімнатах. Ми продовжуємо їх створювати, щоб наші студенти отримали якомога якіснішу освіту та підготовку до майбутньої трудової діяльності».

Роботу зі створення навчально-практичних центрів у медичному виші визнали на всеукраїнському рівні. Так, на VIII Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти 2017» делегація ІФНМУ представляла навчально-практичні центри, які нині функціонують в університеті, і за рішенням журі університет отримав Диплом і золоту медаль у номінації «Комплексний підхід — основа якості змісту навчально-виховного процесу в закладах освіти».

«Ми дуже радіємо, що маємо такі навчально-практичні центри, — каже доцент кафедри гігієни та екології Володимир Дерпак. — Коли наш випускник прийде на роботу, йому вже ніхто не скаже, що в університеті його нічого не навчили. Студенти можуть не просто отримати знання, а використати їх в практичній діяльності, оволодівати необхідними навичками, вдосконалювати себе».

Читайте також: На Прикарпатті поліція буде забезпечувати порядок під час Великодніх свят. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...