Мед Атлант

В Івано-Франківську митрополит омив ноги дванадцятьом священикам. ФОТО

В Івано-Франківському Архікатедральному соборі Воскресіння Христового Митрополит Володимир Війтишин здійснив Чин вмивання ніг дванадцятьом священикам Івано-Франківської Архієпархії.

На початку спільної молитви митрополит Володимир освятив антимінси. У богослужінні взяли участь Єпископ-помічник Івано-Франківський Кир Йосафат Мощич, численне духовенство, семінаристи та вірні нашого міста. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на прес-службу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

В часі проповіді Владика Йосафат прочитав Послання Блаженнішого Святослава до священиків на Великий четвер, яке Глава УГКЦ присвятив Сповіді як першому дару воскреслого Христа, – прощати від Його імені людські гріхи.

Після Божественної Літургії, Митрополит Володимир розпочав Чин вмивання ніг. Предстоятель Івано-Франківської Архієпархії зняв ризи і, ставши на коліна, за прикладом Христа, став омивати ноги, витирати та цілувати їх кожному ієрею.

Чин обмивання ніг проводиться на знак глибокого упокорювання і служіння народові Божому. Сьогодні цей чин увійшов до богослужбової практики деяких Церков східної традиції, він здійснюється в окремих єпархіях УГКЦ. За богослужбовою традицією, зафіксованою в “Архиєретиконі”, Чин умивання ніг здійснюється після Заамвонної молитви у Великий четвер.

 

Читайте також: Франківський священнослужитель розповів, як найкраще підготуватись до Великодня у Страсну п’ятницю 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...