Мед Атлант

Поливаний понеділок: як франківці святкують другий день Великодня. ФОТО

Сьогодні, 17 квітня, в Івано-Франківську провели Поливаний понеділок у вишиванках.

Близько півсотні молодих людей пройшлися святковою ходою від драмтеатру до Вічевого майдану.

Після Великодня настає найулюбленіший день всієї української молоді – Поливаний понеділок. Вулицями бігають хлопці з пляшками, відрами та іншими підручними засобами, наповненими водою, і шукають “жертву”, пише МІСТО.

Один із організаторів заходу, керівник громадської організації “Спільними зусиллями”, депутат міської ради Віталій Мерінов пише на своїй сторінці у мережі Фейсбук, що поливаний понеділок вдався та подякував усім за участь.

“Раніше молодь проявляла себе не з найкращої сторони: обливали всіх перехожих, не питали, куди люди вирушають, могли завдати матеріальної шкоди, мочивши мобільні телефони. Ми зробили захід більш культурним, адже хочемо, щоб традиції передавалися”, – сказав він.

У центрі міста молодь провела вікторини, присутнім задавали питання про Великдень та “Обливаний” понеділок. Тож захід мав ще й просвітницький характер, а найактивнішим учасникам вручили солодкі призи. Франківці влаштували бій писанками, а також водяні бої. Мерінов зауважив, що всіх, хто не хоче змокнути, попросили трішки відійти. Також присутні з червоними та білими кульками провели флешмоб, ставши у формі писанки.

ФОТО: Галка

“Культурне проведення Обливаного понеділка стало гарною традицією”, – підсумував пан Віталій.

Читайте також: Між Коломиєю та Раховом почав курсувати комфортабельний рейковий автобус

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...