Мед Атлант

У Франківську досі не передали до суду справу Недільського по привласненню комунальної землі

В Івано-Франківську справу підприємця Петра Недільського, який незаконно привласнив комунальну ділянку по вулиці Гімназійна, 15, уже рік не передають до суду.

Будівельний конфлікт по вулиці Гімназійній в мікрорайоні Пасічна триває уже другий рік. Там сім’я Недільських усіма методами перешкоджає введенню в експлуатацію 9-ти квартирного будинку по вулиці Гімназійна, 17. Відтак, на будівництво накладено судову заборону. Тому власники куплених квартир не можуть оформити прав власності на житло. Про це повідомляє МІСТО з посиланням на “Побудовано“.

В цій новобудові придбав квартиру учасник бойових дій Ігор Склеповий. Він захищав Донецький аеропорт та отримав поранення. Наразі боєць АТО є інвалідом 3 групи.

Тепер Ігор Склеповий протистоїть людям, які боряться із забудовником. Втім як вияснилося, що його сусіди і самі грубо порушили містобудівні норми і земельне законодавство на земельній ділянці по вулиці Гімназійна, 15. Чоловік навіть звернувся до прокуратури з проханням притягнути подружжя Недільських до відповідальності за підробку документів і привласнення міської землі. В результаті було відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.358 КК України. Пройшов рік, а справа і досі перебуває на стадії досудового розслідування.

У департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини МВК підтвердили, що поки справа знаходиться у суді то забудовнику та іншим особам заборонено здійснювати будь-які дії стосовно багатоквартирного будинку, в тому числі, будівництво, підключення комунікацій, присвоєння поштової адреси та оформлення прав власності.

За словами власників квартир усі документи оформлені відповідно до закону. Зокрема будівництво і проектування відбувалося на основі рішення міськвиконкому та генплану. А тому звинувачення безпідставні сусідів вважають безпідставними.

Нагадаємо, у 2007 році підроблене розпорядження міського голови для отримання свідоцтва про право власності на об’єкт нерухомості і підроблений висновок дозволив Петру Євгеновичу Недільському безплатно приватизувати землю по вулиці Гімназійна, 15.

Читайте також: На Яблуницькому перевалі близько двох годин був ускладнений проїзд через ожеледь 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...