Мед Атлант

НАЗК перевірить декларацію франківської чиновниці Вікторії Дротянко

Національне агентство з питань запобігання корупції розглянуло звернення щодо керівника патронатної служби міського голови Івано-Франківська Вікторії Дротянко та перевірить її декларацію.

Нагадаємо, минулого року Вікторія Дротянко  придбала офіс у центрі Івано-Франківська площею 36,7 кв м за 358 904 гривень та  квартиру на 64,3 кв м за 99 915 гривень. При цьому Дротянко за рік заробила у виконкомі  заробила всього 104 858 тис. грн, а єдине джерело її доходів – зарплата.

Місцева активістка Наталія Серби звернулася до НАЗК із зазпитом провести перевірку законності походження коштів, отриманих і витрачених Вікторією Дротянко, та  розпочати щодо неї кримінальне провадження, передає МІСТО.

У відповіді НАЗК зазначено, що керівники патронатних служб, згідно зі законом про запобігання корупції, не зобов’язані подавати декларації про доходи. Проте винятком є ті керівники патронатних служб, які виконують організаційно-розпорядчі функції, тобто можуть давати вказівки для виконання іншим чиновникам.

Відтак у НАЗК пообіцяли перевірити декларацію Вікторії Дротянко.

Також, у телерадіопроекті “По суті” на ТРК “Карпати” юрист та засновник аналітичного центру “СТИК” Мирон Дмитрик, прокоментував декларацію Вікторії Дротянко.

Якщо НАЗК знайде розбіжності у декларації пані Дротянко і передасть справу у Нацполіцію, бо рівень посади цієї панянки недотягує до рівня НАБУ, за це може бути передбачена кримінальна відповідальність за статтею “Незаконне збагачення“”, – заявив Дмитрик.

Читайте також: В Івано-Франківську директор школи віддав тендер з харчування фірмі, в якій працює донька 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...