Мед Атлант

“80% молоді сприймає інформацію необдумано”, – у Франківську навчають як протистояти гібридній пропаганді

Сьогодні 28 квітня в рамках проекту “Українська журналістика в умовах гібридної війни” в Івано-Франківському університеті права імені Короля Данила Галицького відбувається семінар для журналістів та громадських активістів.

Тема навчання:”Шляхи протистояння гібридній пропаганді”.

Проводять семінар кандидат наук із соціальних комунікацій, старший викладач НТУУ «Київський політехнічний інститут», керівник проекту «Інструменти асиметричної відповіді на гібридну агресію в гуманітарній сфері» Ольвія Гусак та кандидат наук із соціальних комунікацій, старший викладач НТУУ «Київський політехнічний інститут», відповідальний виконавець проекту «Інструменти асиметричної відповіді на гібридну агресію в гуманітарній сфері» Тетяна Фісенко.

Ольвія Гусак розповіла, що в рамках проекту “Українська журналістика в умовах гібридної війни” важливим напрямком  роботи є навчання і співпраця з молоддю:

“Ми працюємо з студентами, були оптимізовані навчальній програми для того, щоб молоді фахівці знали як боротися з пропагандою, відрізняти фейки від правдивої інформації”.

Ольвія Гусак наголосила, що 80% молоді не розрізняє інформацію, сприймає її необдумано. Тому в рамках проекту у соціальній мережі Фейсбук діє сторінка ЧесноNews, яка є легким пізнавальним контентом для молоді, розробленим онлайн-курсом, де можна отримати необхідні знання.

Читайте також: На Прикарпатті у двох іноземців знайшли сотні тисяч фальшивої валюти. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...